2024-04-28

46 thoughts on “Почетни грамоти за цар Борис III и царица Йоанна

  1. Аз съм Петър Стаматов – инженер, живеещ в Чикаго, създателят на този сайт и човек, който уважава правото за анонимност на хората – ето защо принципът ни е да не трием анонимните коментари тук. Нещо повече считаме ги за приемливи, когато хора се изправят срещу големи и силни институции . Но не съм съгласен, когато използвайки анонимността се атакуват личности.
    И какво излезе накрая, Рашел – че доста добре познавате Даниела, нали?
    Е заради какво бяха всички ваши преструвания? Защо я каните днес, а не отидете да спорите с нея на различните конференции, в които участва тя?
    А колкото до фиксациите за съдене – пожелавам й успех, защото има много хора, които се спират само след финансови загуби.
    Алета, горните ми думи се отнасят и до вас.
    Съжалявам, но с това приключвам с коментарите, защото страните изложиха достатъчно подробно доводите си и умните хора ще могат да преценят сами, кой е прав.

  2. „Петър С.“
    Никой не е длъжен да ви дава лична информация. А може би искате и ключа от апартамента ми или кода на банковата ми сметка?
    Ако хобито ви е да съдите някой, осъдете Дянко Марков за признанията му или журналиста, който е публикувал статията, която цитирам.
    Пo-логично e да се блокира някой, които си служи с обидни епитети, а не хора които правят библиографска справка.

  3. Peter S, ДС ряпа да яде пред Вас :)А пък ме обиняват мен, че работя за тях 🙂

    Името ми е Рашел Навон. Живея в Израел, лекар съм, в момента съм на гости на братовчедка си в Холандия. Нищо не крия.След като знаете кой и плаща интернета, знаете и коя е тя. Утре сме на концерт на Каро Емералд в „Каре“. Да заповяда и г-жа Горчева.

    След като се представих, очаквам и от Вас да направите същото. Име, държава, професия?

    Разбрах, че г-жа Горчева многократно и от години заплашва със съд тези, които и противоречат. Тази идея бих могла да характеризирам и с българското и название, „натрапчивост“, след като фикс идея не Ви харесва. Не, не ме е страх. По-скоро нея я е страх. Пропагандата на нацистки групи и изяви в Холандия не е разрешена от закона. Все пак тя е и холандска гражданка. А това, че вкара един от създателите на легионерите като почетен гост в ЕП вече стана междунареден скандал, доклокото разбрах.

    Тези отговори достатъчни ли са Ви или не? И ще публикувате ли обстойния ми предишен коментар с отговори на зададени въпроси или не смеете?

  4. Rachel & Aleta,
    изполвайки анонимността си вие възкликвате към Даниела:
    „Образовайте се и не ме плашете със съдилища. Забелязах, че това също ви е фикс идея.“
    Моите въпроси към вас са елементарни и са следните:
    1. Страх ли ви е от „идеята фикс“ на честните хора да си пазят името в съда?
    2. Защо се представяте за такива каквито не сте и даже криете държавите където живеете?
    3. Как се казвате в действително и защо си криете истинските имена за разлика от Даниела Горчева?
    Ако не ми отговорите точно на въпросите (защото за ваше учудване аз вече знам не само че пишете от Холандия, но и как се казва този, който ви плаща интернета) ще бъда принуден да ви блокирам.
    Очаквам този път да бъдете искрени!

  5. Според показанията на самият Дянко Марков, той е не само член на СМНЛ, но и един от нейните основатели (цитат):

    „Разочарован от неспособността на европейската социалдемокрация да наложи поне минимална справедливост на мирната конференция в Париж след края Първата световна война, напуска БРСДП (ш.с.) и се включва в „Родна защита“ – една от организациите, създадени от разочаровани запасни офицери след войната.

    От нея се раждат българските младежки легиони. На 13 юни 1930 в дома на Алекси Ангелов на ул. „Криволак“ 14 в София се събират водачите на някои от младежките секции на „Родна защита“. На сбирката младите бунтари решават да създадат самостоятелна младежка организация със свои идейни начала и програма.

    Кръщават я Съюз на младежките национални легиони (СМНЛ)“

    Статия във вестник 24 Часа, септември 2013: „Дянко Марков: Легионерите са националисти, а не фашисти“ на Пенчо Ковачев.

  6. Моля нека по този сложен въпрос да се произнесат тези, които действително са преживели историята. Те са единствените, които имат право да говорят. Идеологическата спекула, лансирането на хора без лични заслуги, просенето на грамоти и благодарност от тези и за тези, които имат най-малко право да се нарекат „спасители“ и „герои“ е неморално и води до обезценяване на историческата истина и добродетел.

Comments are closed.