Home » Авторски страници

Нови отличия за млади български математици в Хонг Конг

2014.08.04 Няма коментари
Spread the love

На 17-то международно математическото състезание Primary Mathematics World Contest България бе единственият европейски представител. В надпреварата участваха четири отбора – два столични, един от Бургас и един от Русе.

BG otbor

Бургаската математическа гимназия записа нови страници в аналите на своите успехи. Представянето на нейните възпитаници в 17-то математическото състезание Primary Mathematics World Contest в Хонг Конг обогатиха колекцията от призови места с три индивидуални бронзови медала, четвърто място отборно и грамота за отлично представяне. Тези резултати са впечатляващи, предвид сериозната конкуренция: 176 участници от 18 страни.

Бургаските математически таланти за шести път мерят сили в престижния турнир. През тази година с индивидуални бронзови медали от Хонг Конг се завърнаха Кристиан Минчев, Никола Станчев, Виктор Балтин от 6 клас. Седмокласникът Георги Георгиев получи грамота за отлично представяне в индивидуалното състезание. Групата от ПМГ с ръководители Динко Раднев и Гергана Николова се представи блестящо като зае четвърта позиция сред най-големите за своята възраст математици в света.

BG otbor2

Учениците от ПМГ завоюваха и отличие за представяне на фолклорното наследство на страната си зад граница. Те впечатлиха азиатските си домакини с атрактивен български народен танц, подготвен предварително с хореографа Марио Егов. През последните 4 години децата от Бургас са традиционни носителите на купи в това състезание.

В момента отбор от ПМГ се състезава в друго реномирано математическо състезание – International Mathematics Competition, което се провежда в Daejeon, Южна Корея.

BG otbor3

ПМГ „Акад. Никола Обрешков” продължава традицията да се доказва като училище, в което се развиват много и разнородни таланти. За 2014 година са завоювани призови места в 14 национални олимпиади. Пет от седем отличени в състезанието по английски език от област Бургас са ученици от ПМГ. Изключително успешно е и представянето в националните олимпиади по руски език и философия, показват резултатите.

Комуникационна група
Имидж Едвъртайзинг

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.