Home » Авторски страници, политика

Съдя държавата

2014.06.05 Няма коментари
Spread the love
Илюстрация: Фейсбук група "Един българин сам срещу държавата?"

Илюстрация: Фейсбук

Ако някой, докато щастливо завършвах магистратура по икономика и се тъкмях за поредно колелце в машината на демокрацията, ми беше подхвърлил, че не след дълго ще се озова в съда, съдейки държавата, нямаше да му повярвам.

Ако някой, докато оцелявах в отровата на телевизионерството и мечтаех да стана водеща на щат, ми беше казал, че скоро ще съдя държавата, нямаше да му повярвам.

Ако някой, докато послушно отразявах стъпка по стъпка целебната приватизация на държавните подпори – мегапредприятията, давали сигурност на поколения, ми кажеше, че ще се изправя срещу целителите и ще ги съдя, нямаше да му повярвам.

Ако някой вчера, докато още се чудех кое има значение, кое би могло да осмисли живота ми, кое ме прави пълноценна, кое ме приспива с усмивка и събужда с оптимизъм, кое ме кара да летя, бе прошепнал: “Ти ще съдиш държавата”, нямаше да му повярвам.

Е, днес съдя държавата.
Защото е дошло време справедливостта да празнува.

Стефан Стойков и аз съдим държавата на 5-ти юни, в 13 и 14 часа.
Административен съд София – град, ул. “Георг Вашингтон” 17, зад Халите.

Нашите дела са само шестото и седмото от десетки.

Над 700 българи поискаха правителството да покаже концесионните договори за златото, среброто, медта и още 40 метала, собственост на България, собственост на българския народ, собственост на теб и мен.

Правителството отказа.
Концесионерите не искали да се показват договорите…

Над 1 милиард долара всяка година изтичат от Родината, за да влязат в частните джобове на концесионерите.

Един милиард –

1 000 000 000.

Един народ в това време се гърчи в немотия.

———–

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Чл. 15.
Република България осигурява опазването и възпроизводството на околната среда, поддържането и разнообразието на живата природа и разумното използване на природните богатства и ресурсите на страната.

Чл. 18.
(1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.

.

Сърнела Воденичарова

—————————————————————————————

Бел. ред.:  Днес, 5.06.2014 г., още двама български граждани ще съдят държавата, заради това, че крие договорите за т.нар. златни концесии. Според информация, публикувана в група “Един българин сам срещу държавата?”, това са шесто и седмо такива дела. Предстоят още дела на 10-ти, 11-ти, 12-ти, 18-ти юни, както и през септември, ноември и декември.  От 13.00 часа местно време днес в Административния съд София – град е делото на Стефан Стойков, 40-ти съдебен състав, а от 14.00 часа – на Сърнела Воденичарова, 35-ти състав.

Още по темата за това кой и как управлява природните богатства на България и защо това се случва на тъмно – не само по отношение на съдържанието на концесионните договори за т.нар. златни концесии, но и по отношение на държавен орган, управляващ природните богатства, за чиито служители не се дава информация – може да се прочете тук.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.