Трудно ви е да отгатнете, нали? Разбирам. То и аз съм затруднен… Въпреки, че го гледах по новините, пак се ощипах за по-сигурно.

Бившият вътрешен министър, повелителят на терора, властелинът на всички тайни в държавата Цецо Цветанов – Слушалката, се вайка публично. Софийски градски съд го осъди на 4 години затвор. Е, следващите инстанции най-вероятно ще поправят положението. Но така или иначе, шокът си е налице. Цецко чак сега бил разбрал, че невинен човек може да бъде осъден.

А, стига бе! И по какво го усети? Проглеждането на Цв.Цв. направо си проси да бъде подложено на анализ. Първо, нещо не му вярвам, че по-преди не е знаел за тази обществена тайна. В България не е проблем да се осъждат невинни – пускаш ги в месомелачката и готово! Къде-къде по-трудно се осъждат виновни. Направо си е невъзможно. Като живо доказателство служат разхождащите се на свобода бивши и настоящи министър-председатели, министри, висши държавни чиновници, олигарси, местни феодали, корумпирани магистрати и прочие разбойници. Като мъртво доказателство могат да послужат жертвите на 25-годишния геноцид в България. Горе-долу около 90% от българските граждани.

Знаел е Цецо. Няма как да не е знаел главният подслушвател на републиката, ама си е траел. Ами сега! Кой обичаше под път и над път да хвърля в публичното пространство обиди. Тоя бил криминалнопроявено лице, оня бил престъпник. Ами сега! Мамин златен Цецко, ти какъв си? Алооо, главния прокурор Цацаров… Къде дремеш, бе майка? Защо престъпникът Цветан Цветанов е на свобода? Я го прибирай зад решетките, да не вземе да щипне като братя Галеви. Присъдата му не била окончателна, не била минала през трета инстанция. Аха, тогава да пуснеш хилядите задържани по арестите.

Както и да е. чакайте да не забравя нещо важно – Цецко, да не вземеш сега и ти да си отрежеш пръста в знак на протест срещу корумпираната съдебна система и геноцида в България? Медийно затъмнение по твоя случай няма. Напротив, отразяват те цветно, широкоекранно и даже с мирис. Освен това на следващата инстанция задължително ще те оправдаят. Все ще се падне „правилният” кривосъдник. Или ще е вече оцапан, т.е. корумпиран, или пък ще го позаплашиш лекичко, знаеш как.

Цецко, даваш си сметка, че това, за което те съдят сега, е ала-бала, нали? Но веднъж пуснат ли ти капка кръв, поомекнат ли ти коленцата – лошо за теб. Като нищо можем да станем свидетели на канибализъм. Колегите ти от ДОПГ (държавна организирана престъпна група) ще те оглозгат с настървение. Хем от ЕС червена точка ще получат за борба срещу себе си, хем народът ще потрива радостно ръце, че поне един големец го е отнесъл. И не на последно място – като те резнат теб от държавната софра, за тях повечко ще остане.

Цецко, Цецкоо, спукана ти е работата. Накъдето и да се завъртиш, все ти е вътре. Но не се кахъри! Имаш и един голям плюс от цялата работа. Най-после си разбрал, че в България всеки може да бъде осъден, без значение дали е виновен или невинен. Обаче твоят конкретен случай, скъпи ми физкултурнико, е емблематичен. Браво на съдия Тони Гетов. Да осъдиш виновен чорбаджия от твоя ранг си е направо героизъм. А дано повлечеш крак. А дано същият съдия-герой „случайно” се падне и на Станишев, и на Бойко, и на Първанов, Плевнелиев… Много ми се иска и те да хапнат от същата гозба като теб.

Хайде Цецко, чао засега! И да знаеш, че в хотела със звучното име „Затвор” вече те очакват с нетърпение.

 

Ивайло Зартов,

3 юни 2014 г.