Home » Авторски страници

Нов начин за изпращане на парични преводи в България

2014.06.12 8 коментара
Spread the love

Untitled2Компанията CashWave – млада българска технологична компания разработи, в партньорство с BILLA – България, нов начин за изпращане на пари от българи в чужбина до техни близки в страната.

Услугата позволява изпращането на парични средства под формата на BILLA ваучер за пазаруване до получател в България – онлайн, бързо, БЕЗ такси. Само за няколко минути чрез компютър, таблет или смартфон българите зад граница могат да изпратят на близките си в България ваучер на стойност между 20 и 200 лева. Услугата стартира на 30.05.2014 г.

Untitled

Интернет адресът на услугата е http://cashwave.billa.bg

Подробна информация как работи тя има на адрес: https://cashwave.billa.bg/Info/Details/HowItWorks

Услугата е предназначена предимно за българи, живеещи в чужбина. Закупените и изпратени BILLA ваучери могат да бъдат използвани от близките им във всичките 86 търговски обекта на веригата.

Тя позволява бързо и лесно изпращане на пари онлайн, независимо от страната, в която се намират изпращачите, по всяко време на денонощието. Няма такси за изпращане или използване, както за изпращача, така и за получателя. BILLA ваучерът може да бъде използван в цялата верига, за всички предлагани от тази верига продукти в България.

Първите 100 потребители, изпратили BILLA Ваучер и попълнили кратка онлайн анкета, ще получат от Cashwave и подарък: AMAZON Ваучер за пазаруване на стойност USD/EUR/GBP/CAD 10.00 за сайт на Amazon в държавата, в която използвалите тази услуга живеят.

За CashWave:

CashWave е основана през 2012 г. от международен екип, базиран в Канада и България. Компанията е съвместно дело на Андрей Опреа и братята Николай и Стойчо Влайкови. Като хора, прекарали по-голямата част от живота си в чужбина, те са се сблъсквали лично с проблемите, свързани с изпращането на пари у дома. Тримата са обединени около идеята, че модерните технологии могат да намалят драстично разходите и времето, нужни за изпращането на парични средства. Компанията, която те основават, разработва алтернативни на традиционните парични преводи онлайн решения. Екипът й развива технологична платформа с коренно различни от досегашните услуги, предлагани от финансовите институции, възможности.

.

Стойчо Влайков,

основател на CashWave

8 коментара »

 • Милен said:

  Тествах услугата с минимална поръчка и мога да потвърдя,че действително работи – адресатът си получи парите по ваучер още на следващия ден,без да плаща каквото и да е. Доволен съм.

 • руснак said:

  A дали американските банки ще са съгласни да ги заобиколят паричните потоци 🙂

 • Cashwave said:

  Здравейте, Милен
  Много се радваме че, услугата Ви харесва!

  Ако имате някакви въпроси или съвети как може да подобрим услугата можете да се свържете с нас по всяко време, като ни пишете на имейл адрес: [email protected]

  Благодарим Ви, че ползвате нашата услуга!
  🙂

 • Maria said:

  Milene, ot къде я тества? Аз съм в Монако, но бих предпочела да изчакам за сега докато получа достатъчно отзиви.

 • Van said:

  Maria, аз изпратих тестови 50 лв. от САЩ в неделя и след скайп разговор днес ми казаха, че са ги взели и изхарчили вече. Ще пробвам още веднъж с по-малко пари, но първият път мина добре.

 • Милен said:

  Maria, парите ги изпратих от Маями,но не мисля,че има някакво значение,след като става от компютъра.За скорост на трансфера – мога да потвърдя,че пристигат на следващия ден. Другата седмица ще пробвам пак,но този път мина без забележки.

 • KLM said:

  Napisali ste:

  Възможно е банката издател на твоята дебитна/кредитна карта да начисли собствени такси (например ако картата е издадена от финансова институция извън България, същата може да начисли такса или комисиона при конвертирането на чужда валута).

  Kolko e tozi %?

 • Van said:

  Здарвей KLM,

  Процентът е според договора ти с банката. Трябва да се обадиш в банката ти и да питаш, дали има изобщо такова нещо, защото доста банки в САЩ просто спазват курса на деня без да слагат така наречената комисионна за обмяна.

  За съжаление не съм с интернет банкиране и не мога да погледна някое извлечени, а и не се бях замислял дали при мен са направили нещо такова, но според наличността ми не откривам такъв процент…

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.