Home » българи зад граница, Избрано

Да се върнем заедно на село

2014.04.04 Няма коментари
Spread the love

С милосърдно дарение младежи от София върнаха усмивката на лицето на възрастна жена от Босилеградско, изпаднала в беда и изоставена от децата си. В съвместна акция с Културно-информационния център на българите в Босилеград, младежите успяха да дарят на баба Стания Серафимова от село Дукат, Босилеградско (Западни покрайнини), дрехи, домакински уреди и хранителни продукти.

Възрастната жена живее в голяма мизерия, откакто преди повече от година старата ѝ къща рухнала и тя по принуда заживяла във фургон. Известно време, преди кметът на Босилеград да осигури фургона за жената под натиска на КИЦ, баба Стания живяла сред развалините на родния си дом.

Научавайки за трагедията на възрастната жена младите хора реагираха бързо и проведоха кампания в помощ на старицата. Те събраха пари и дрехи, които да ѝ дарят.

КИЦ “Босилеград”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.