Home » Авторски страници, българи зад граница

Открит урок за Левски в Българското училище в Никозия

2014.02.16 Няма коментари
Spread the love

На 15-ти февруари 2014 г. в Българското училище “Свети Кирил и Методий” в Никозия, Кипър, се проведе открит урок по случай 141-годишнината от обесването на Васил Левски. На урока присъстваха учениците от училището и техни родители.

Иванка Узунова със своите ученици

Иванка Узунова със своите ученици

Преподавателката по история Иванка Узунова разказа на присъстващите за живота и делото на Васил Левски, както и показа избрани откъси от филм за Апостола на свободата. Малките ученици на училището рецитираха стихотворения, а четвъртокласниците представиха най-известните мъдри мисли на Левски.

Деца и родители слушат заедно открития урок за Левски

Деца и родители слушат заедно открития урок за Левски

Първокласниците направиха своя изложба с рисунки на българското знаме, които те нарисуваха в часа по изкуство в арт-работилницата на училището.

1958468_661894747190381_1752610646_n

Така в навечерието на празника българчетата в Кипър успяха да се докоснат до част от героичния свят на Апостола, да усетят неговия патриотизъм и жертвоготовност в името на святата идея – освобождението на България.

1888579_661894677190388_1003351744_n

Българско училище “Свети Кирил и Методий” – Никозия

————————————————————————–

Бел.ред:  Българското училище “Свети Кирил и Методий в кипърската столица е създадено през 2006 г. В него се обучават по български език и литература, българска история, българска география и българска култура деца от 1-ви до 12-ви клас  По време на часовете по българска култура учениците разучават български народни песни и танци. Училището разполага и с арт-работилница, където децата се учат да изработват сурвачки, мартеници и други специфични за българските традиции предмети. През миналата учебна година в училището са се обучавали 51 деца на възраст от 5 до 17 години. 

Българското училище в Никозия може да бъде намерено в социалната мрежа Фейсбук тук.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.