Home » Авторски страници, политика

Протести на Гражданска инициатива против корупцията и за честно правосъдие

2014.01.08 2 коментара
Spread the love

1175074_205753476260442_1865585336_n

Национална гражданска инициатива против корупцията, за честно правосъдие и правова държава информира българската общественост, че ще проведе в близките дни следните протести в София:

– На 9 януари от 9.00 до 9.30 часа пред Висшия съдебен съвет – протест под надслов “Добро утро, тарикати” приветстване на участниците в поредното заседание на ВСС с въпроса: “Как правите оценка на работата на магистратите, за да ги повишавате и наказвате, след като нямате право да гледате как водят и решават преписките? Излезте да кажете!”. Музикален поздрав – музика от филма “Кръстника”.

– На 9 и 10 януари – подписка за въвеждане в новия Наказателен кодекс на наказание за магистрати, които лъжат в мотивите на решенията. Пред Съдебната палата.

– 10 януари от 9.00 до 10 часа – протест пред Националната телевизия  – “Дайте ни думата да кажем истината за правосъдието в България”.

– 10 януари, 11 часа, пред Министерство на правосъдието – протест “Против безумията в проекта за нов наказателен кодекс – внасяне на предложения за промяна в текста на законопроекта.

Национална гражданска инициатива против корупцията и за честно правосъдие кани всички интересуващи се от състоянието на правосъдието в България граждани, които имат желание и възможност, да се присъединят към организираните протестни събития.

 

От името на инициативата:

Бойко Никифоров

Катя Донкова

2 коментара »

  • Браво said:

    Има основания за съмнение, че в Съда по правата на човека в Страсбург се оказва влияние за да не бъдат допуснати жалби на българи до разглеждане. Национална инициатива Против корупцията, за честно правосъдие и правова държава издирва българи на които е отказано разглеждане. Ако вие сте сред тях или имате такива познати – включете се във фейсбук групата тук: Страсбург без корупция.

    Истината за българското правосъдие: Шокираш Анализ на правосъдието Висш съдебен съвет или „глава на мафията“? Защо съдиите в България лъжат безнаказано Проектът за нов Наказателен кодекс обслужва мафията

    Ако осъзнавате проблема: Включете се спешно в инициативата Против корупцията, за честно правосъдие и правова държава. Имаме по-малко от месец за да направим промяна. След това ще бъде късно!

  • Пострадал said:

    И аз съм пострадал от решения по КТ,от български съдии и ЕСПЧ,чийто едноличен съдия м.Януари 2014 г.не допусна жалбата ми за разглеждане/отказ от правосъдие/,подписана от съдебен служител Р.Димов,еднотипна с другите,изпращани на хората м.Декември,около 9000 жалби,недопуснати за разглеждане от този съд.В ел.издание на”Правен свят” в Коментари има подробна инф.от адв.Грозев,адв.Екимджиев за дейността на този съд-златен за богати и влиятелни,прах в очите за обикновените хора.Публично няма да се назовавам,защото имам и др.дела в РБ,на които не искам да се повлияе отрицателно,защото така става в тази система.И на свестните съдии по някога се повлиява.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.