Home » Авторски страници, българи зад граница

Хондураският град Токоа може да има кмет българин

2013.11.24 Няма коментари
Spread the love

Днес в Хондурас се провеждат президентски, парламентарни и местни избори. Българинът Борис Симеон Еленков Мартинес е кандидатът е за кмет на гр. Токоа, провинция Колон (Колумб), излъчен от Либералната партия. Това съобщи Спас Ташев, председател на Дружеството за приятелство България – Хондурас, който тази година бе номиниран за почетен консул на Хондурас в България.

Предизборен плакат на Борис Симеон Еленков Мартинес

Предизборен плакат на Борис Симеон Еленков Мартинес

Борис Симеон Еленков Мартинес е 46-годишен. Дипломиран експерт-счетоводител, след което специализира социални науки и политическа икономия. Занимавал се е с администрация на образователните и работни средища. Бил е директор на института “Оскар Рамон Нахера” и генерален директор на пристанището в Трухильо. Женен, баща на пет деца.

Хондураският акт за раждане на Борис Симеон Еленков Рейес, посочващ българския му произход

Хондураският акт за раждане на Борис Симеон Еленков Рейес, посочващ българския му произход

Борис Симеон Еленков Мартинес е син на Борис Симеон Еленков Рейес, лидер на българската общност в Хондурас. През март 2010 г. Борис Симеон Еленков Рейес нае два хотела в Токоа, в които бяха настанени представители на 10-хилядната българска общност, разселени по цялата територия на Хондурас, и така бе поставено началото на тяхното организиране.

Братът на Борис Симеон Еленков Мартинес, Живко Рикардо Симеон Еленков, в периода 2009-2010 г. бе зам.-министър на Фонда за социални инвестиции във временното правителство на президента Роберто Мичелети.

Борис Еленков Мартинес, манифестация в Токоа

Борис Еленков Мартинес, манифестация в Токоа

Шансовете за успех на Борис Симеон Еленков Мартинес в битката за кметския пост са големи. Проучванията на общественото мнение на национално ниво сочат почти изравнени сили на двете основни партии: Националната и Либералната. Успехът в кметската надпревара зависи най-вече от личните качества на кандидатите. Благодарение на своето трудолюбие, почтеност и способност да общува с хората, Борис Симеон Еленков Мартинес направи успешна предизборна кампания и спечели широка популярност не само в Токоа.

Скоро ще разберем дали един достоен българин ще управлява хондураския град Токоа. При всички случаи обаче големият обществен авторитет на сем. Еленкови може да даде един голям импулс за развитието на отношенията между България и Хондурас.

 

 Елеонора Магделинова

Среща на Спас Ташев с ръководството на българите в гр. Токоа, 2011 г. Борис Симеон Еленков Мартинес е на втората редица,

Среща на Спас Ташев с ръководството на българите в гр. Токоа, 2011 г. Борис Симеон Еленков Мартинес е на втората редица.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.