Home » Авторски страници, политика

Да стане единият “комунист”, за да седне другият…

2013.11.17 Няма коментари

 

Карикатура: Ч. Неиколов

Карикатура: Ч. Николов

Чудя се, освен “комунистите”, всички ли полудяха по властта, парите и незаслужените облаги? Как е възможно да се пръскат милиони, по превозване с влакове и автобуси на зомбирани гласоподаватели? С какво са по-различни платените протестиращи, подкрепящи ГЕРБ, от подкрепящите БСП? Сегашните събития удивително напомнят онзи нелеп период в историята ни, свързан с призива:  „Кой не скача, е червен!”. Събрани от кол и въже неграмотни роми, бедни селяни и озлобени граждани, осребрявайки своя глас в полза на една или друга фракция от бившата БКП, допринасят не за друго, а за запазване столовете за управление на сегашните или бивши политически паразити. Заблудени маси от “овчеподобни”, качени още през нощта, за да стигнат на митинг в София или в Пловдив, сред които доста индивиди не могат да отговорят смислено на въпроса защо са на този или на онзи площад. Синилните старци, подкрепящи БСП, са на площада, не за едно по-добро бъдеще на държавата, а в умиление от собственото си минало. Те изглеждат жалки, смешни и абсолютно неадекватни, на фона на днешния, узрял за промени ден. Ромите, от друга страна, са на всяка манджа мерудия, стига тоя или оня да им плати някой лев, придружен от няколко кебапчета с бира.

И остават ИСТИНСКИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ, които са излезли на улицата не дори толкова от материална нищета, колкото от духовната, наложена, чрез медиите от политиците. Те протестират против безполезната, паразитно живееща за сметка на обществото и държавата политическа класа. Защото довелите до просешка тояга голямата част от народа политици, продължават да лъжат, словоблудстват и да си прехвърлят вината един на друг. Заблуждават неориентираните люде, които за жалост са като че ли доста повече на брой от прозрелите истината, и така успяват да наклонят везните в своя полза. Обикновеният балък, качен на влак или автобус, за да подкрепя този или онзи политик на компрометиралото се статукво, не знае къде се намира, не знае защо е там и най-вече не знае какво иска! Той няма цел, към която да се стреми. Неговото верую стига до напълването на празния му корем, празната глава и заместването на идеалите с нещо материално на аванта. И колкото по-изостанали и необразовани са подобни индивиди, толкова повече са като маса.

От друга страна, прозрелите истински зловещата действителност в държавата граждани до известна степен са обезкуражени. Те са малцинство и нямат способи, с които да отворят очите на заблудените, да промият запушените им от лъжи и омраза уши. Те виждат как след опоскването на собствената им държава, политическите паразити се стремят да докопат и пари от Европа, и еврофондовете. За щастие европейците не са толкова глупави и по един или друг начин спират финансирането в България. Освен международната изолация, в която е изпаднала държавата, след идването на това правителство, идва и краят на европарите. Това изнервя управляващите и те прибягват до открити заплахи и насилие – естествен начин на тоталитаристите и сатрапите, да запазят властта си на всяка цена. Насъскват определени, поддаващи се на елементарно внушение човешки маси едни срещу други, подтикват ги да вършат „черната” работа по пиара им и развяват собствения си, осран като гащи на пияница байрак. Те искат и ще направят всичко възможно, да се задържат на власт! С цената на гражданска война, с брутални полицейски побоища и други, изпитани още през петдесетте години на миналия век, прийоми.

Всички пари, пръснати по медии, платени протестиращи и гнусно оплюване на „врага”, можеха да спасят стотици човешки живота, ако бяха вложени в здравеопазването например. Тези пари можеха да извисят хоризонта на хиляди заслепени, безполезни за себе си и държавата хора, чрез по-добро образование и по-добри социални услуги. Дори за ремонт на пътищата да ги бяха вложени, пак щеше да има повече полза от тях. А сега какво? Единият “комунист” оплюва другия и се кани да му дръпне стола, за да седне сам на него… Да стане Станишев, за да седне Бойко!

Нормалните българи не искат нито единия, нито другия! И двамата са се компрометирали достатъчно вече. Доказали са, че са способни на лъжи, кражби, задкулисие и разделение на народа. Нито те и техните партии, нито вредните за държавата ДПС и “Атака”, са нужни на българите! Има крещяща нужда от истина и правосъдие в държавата! Има нужда от ПОЧТЕНИ управляващи! От политици с морал и поне малко човещина. Защото търпението и толерантността на всички вече е изчерпана. На ръба на гражданска война сме и ако не грабнем сопата, и не накажем истинските виновници за незавидното ни положение – политиците, ще трябва заради тяхното собствено оцеляване като такива ние, обикновените граждани, да се самоизтребим…

 

Красимир Бачков

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.