Home » Авторски страници

Конкурс за есе за български студенти в страната и чужбина

2013.10.11 Няма коментари
Spread the love

Untitled5

 

 

 

 

 

 

Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева инициира провеждане на конкурс за студентско есе на тема „Как да запазим двигателите на икономическия растеж в условията на икономическа нестабилност?“. В навечерието на студентския празник 8-ми декември ще бъдат наградени три есета, съдържащи най-ценните идеи за икономическото развитие на страната. Победителите ще получат правото да стажуват един месец в политическия кабинет на министър Бобева и да участват реално в създаването на политики за развитие и растеж на икономиката.

Конкурсът цели младите хора да бъдат ангажирани с идеи за решаване на най-неотложните проблеми пред управлението на икономиката в страната, да бъдат стимулирани да предложат иновативни и интересни решения за по-добро бъдеще. Той цели и да насърчи заздравяването на връзките между висшите училища и подготвяните от тях студенти с държавната администрация, да предизвика интерес и ангажираност към проблемите на страната.

В конкурса имат право да участват български студенти от всички специалности, обучаващи се във висши училища в страната или чужбина, завършили най-малко втори курс.

Партньори в организацията на този конкурс са кариерните центрове към висшите учебни заведения, студентските съвети, български общности в чужбина, ректори и преподаватели и др.

Есетата ще бъдат подавани чрез Портала за студентски стажове в държавната администрация на интернет адрес: www.staj.government.bg.

Там от 10 октомври 2013 г. ще бъдат публикувани всички условия на конкурса. Крайният срок за подаване на текстовете е 20 ноември 2013 г.

Есетата ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на държавната администрация, финансовите и академичните среди.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени в навечерието на студентския празник 8-ми декември. На официална церемония в Гранитната зала на МС ще бъдат връчени сертификатите за участие и грамотите за трите отличени есета.

Отличените есета ще бъдат публикувани на Портала за студентски стажове.

Важни срокове:

10.10.2013 г. – обявяване на конкурса;

20.11.2013 г. – краен срок за кандидатстване;

20.10 – 01.11.2013 г. – оценяване на есетата;

06.12.2013 г. – награждаване на победителите.

Постер конкурс финал 2

За повече информация:

Тел.+359 2 940 2626/2494

[email protected]

 

Даниела Сечкова,

Дирекция “Модернизация на администрацията” на МС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.