Home » Е-Списание, политика

Вигенин на работно посещение в САЩ

2013.09.18 Един коментар

Българският външен министър ще замине на работно посещение във Вашингтон за периода 18-20 септември, съобщиха от МВнР.

Визитата на Кристиан Вигенин ще започне с официален обяд на 19-ти септември в Библиотеката на Конгреса, с отбелязване на 110-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ. По-късно в програмата на министъра са предвидени срещи с Елиът Енгъл, зам. председател на Комисията по външни отношения на Камарата на представителите, и с Уенди Шърман, подсекретар по политическите въпроси.

Вечеря в чест на министър Вигенин по повод годишнината от установяване на дипломатически отношения и 70-та годишнина от спасяването на българските евреи, давана от посланик Естер Купърсмит (бивш посланик на САЩ в ООН и посланик на добра воля на ЮНЕСКО), също е включена в програмата.

На 20-ти септември външният министър ще посети Мемориалния музей на Холокоста. Посещението на Вигенин във Вашингтон предвижда още срещи с Карен Донфрийд, старши директор за Европа в Съвета за национална сигурност на САЩ; Майкъл Маккоул, председател на Комисията по вътрешна сигурност на Камарата на представителите; сенатор Кристофър Мърфи, член на Комисията по външни отношения в Сената; Филип Рийкър, заместник помощник-секретар в Бюрото за Европа и Евразия, и други представители на Държавния департамент по въпроси на сътрудничеството в областта на правоприлагането и визовия режим.

Кристиан Вигенин ще вземе участие в дискусия, организирана от  Европейския институт във Вашингтон, посветена на кризата в Сирия и отражението й върху България и Европа. Той ще присъства и на откриването на сезона на Българското музикално общество във Вашингтон.

Посещението на Вигенин в САЩ ще продължи с участие в Общия дебат на 68-та сесия на ООН в Ню Йорк.

.

Еврочикаго

One Comment »

 • Рени Стоянова said:

  Тази новина научихте ли я?

  http://www.segabg.com/article.php?id=666341
  “Външното министерство предлага разрешение на проблема с бавното издаване на временни паспорти на закъсали граждани в чужбина. Според МВнР процесът би се ускорил, ако получат достъп до базата данни за личните документи на българските граждани на МВР. Така би отпаднала и дължимата до момента такса от 30 лв. по Тарифа №4 на МВР.”

  Доколкото си спомням, имаше някакви вълнения за двойното таксуване за лични документи. Случайно бях чела нещо. Май и до Омбудсмана на РБ беше писано. Отдавна, преди година и половина или повече. Аз живея в България и не съм в течение (не ме засяга директно), но се надявам, че новината е хубава за българите в чужбина.

  Поздрави от Варна, България!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.