Home » Е-Списание, политика

МВнР приканва българските граждани да напуснат Сирия и Ливан

2013.09.09 Няма коментари
Spread the love

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В СИРИЯ И ЛИВАН

Поради крайно влошената ситуация по сигурността в Сирия, Министерството на външните работи на Република България отправя за пореден път официално предупреждение към българските граждани да напуснат страната при първа възможност.  Предвид продължаващата дестабилизация на обстановката и критично нарастналата заплаха за сигурността, след многократните предупреждения за напускане на страната, отправени от МВнР чрез българските медии, всяко оставане в Сирия  ще бъде изцяло на отговорността на всеки гражданин.

Както и досега, МВнР настоятелно препоръчва да не се предприемат и никакви бъдещи пътувания до Сирия до нормализиране на обстановката в страната.

Поради продължаващото усложняване на политическата обстановка в Ливан, остава в сила настоятелната препоръка на МВнР към всички български граждани да се въздържат от пътувания в цялата страна, освен при крайна необходимост.

Министерството на външните работи на Република Българияпродължава даследи внимателно развитието на ситуацията в Сирия и  Ливан. Препоръчваме на българските граждани, които вече се намират на територията на Ливан, да се регистрират в Посолството на Република България в Бейрут по телефона или чрез електронна поща, както и да имат готовност спешно да напуснат района. Предварителната регистрация и поддържаното на контакт с него ще позволят българските граждани, пребиваващи в страната да могат да бъдат информиранисвоевременно при критично увеличаване на риска за тях и за възможностите за реакция при възникване на извънредна ситуация.

Контакти на Посолството на Република България в Бейрут, Ливан :

Адрес: BP11 65 44 Beyrout, Hazmieh, MarTakla, secteur 6, rue 44
Тел.: +961 5 452
 883
Факс: +961 5 452
 892
Email: Embassy.Beirut@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/lebanon

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.