Home » Авторски страници

9-ти септември 1994 г.

2013.09.09 Няма коментари
Spread the love

…Утре съм от 18 часа на деветосептемврийска манифестация. Не знам вие, но аз за последно бях на такава през 1994 г. Отпразнувахме 50-годишнината от 9-ти септември под много подходящото заглавие “Шума табло шоу”. И афиши даже бяхме разлепили из София. Ще възпроизведа по памет какво пишеше в него, защото не ми се рови в архиви:

1. Турнир по табла – гюлбара, тапа и челеби, записване на място
2. Лека атлетика: 60 метра с тенекии сирене
3. Модно дефилe – партизански гръндж
4. Слизане от Балкана на шумкарите. Слова (и песни) на Васко Кръпката, командир на Пуденската чета, на Радко Дишлиев – Войводата (Бог да го прости!), на Латинка Петрова – Лоти, командир на отряд “Младост” – 1, 2, 3 и 4.

Спонсор: Стоян Шиеков – Шиека, интендант на Подуенската чета

Онези от вас, които са били на площада, сигурно си спомнят боксовия ринг с олимпийски размери. На него седеше Босия с реквизитна барданка, с гугла на главата надаваше ухо към ретрорадиото, за да даде сигнал, когато руснаците влязат в София. Ей с този ринг се озорихме много, но пък да е жива здрава Юлия Берберян (виждам я тези често на протеста). Импровизира търг, ама истински, за любимата ракета на Мануела Малеева. И така събрахме пари да се издължим на “Спортни имоти”. Да е жив и здрав и нашия симпатизант, който тогава ни услуги с камиона с брезентов покрив, с който пристигна отряда на Латинка.

Е, хайде, дано и утре падне дженк.

.

Пламен Даракчиев,

8 септември 2013 г.

Парад на 9-ти септември в София по времето на соца. Снимка: Lostbulgaria.com

Деветосептемврийски манифестация в София по времето на соца. Снимка: Lostbulgaria.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.