Home » Авторски страници

Международен майсторски глас на Райна Кабаиванска в НБУ

2013.08.02 Няма коментари
Spread the love

От 5 до 20 септември 2013 г. Нов български университет организира ХIIІ-тия Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска

.

IMG_9335

Срокът за кандидатстване е до 2 септември. Прослушването на кандидатите ще бъде на 5 септември, обучението ще се проведе от 6 до 19 септември, а на 20 септември най-добрите участници ще представят галаконцерт с оркестъра на Софийската опера и балет, и със специалното участие на Райна Кабаиванска.

На участниците, показали особено високи постижения по време на майсторския клас и галаконцерта, се присъждат стипендии от фонд “Райна Кабаиванска”. Основен спонсор на събитието е фондация “Америка за България”, която вече пет поредни години осигурява стипендии за обучение на младите оперни изпълнители.

И тази година най-добрите от стипендиантите на фонда ще могат да се представят в оперен спектакъл, в който да изпълнят главните роли – една инициатива на проекта „Райна Кабаиванска представя свои студенти на световната оперна сцена“, който започна през 2010 г. По този проект изпълнителите от школата на Райна Кабавианска са представили вече, с голям успех, два оперни спектакъла – „Бохеми“ на Джакомо Пучини и „Вертер“ на Жул Масне.

DSC_4555 W

Спектаклите бяха подготвени в партньорство между Нов български университет, Софийска опера и балет, Театро комунале „Лучано Павароти“ в Модена, Италия и Театър „Моне“ в Брюксел, Белгия. Мениджър на проекта е Георги Текев, изпълнителен директор на НБУ и продуцент на майсторските класове на Райна Кабаиванска в България.

В момента Райна Кабаиванска провежда майсторския си клас в Академия „Киджана“, Сиена, Италия – където се обучават и част от българските стипендианти от миналогодишния майсторски клас, получили стипендии от фонд „Райна Кабаиваска“ и фондация „Америка за България“.

lice_RK_190x145 mm copyПраво на участие в майсторския клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет имат певци до 32-годишна възраст, с музикално образование. Прослушването се провежда лично от Райна Кабаиванска.

Подробна информация за майсторския клас се публикува на официалния уебсайт на Райна Кабаиванска – www.rainakabaivanska.net, в който кандидатите могат да се регистрират онлайн.

.

Веселина Василева

За повече информация: тел. + 359 2 8110125; + 359 887 770 887; [email protected]

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.