Home » българи зад граница, Избрано

Българи в САЩ искат международна изолация на кабинета „Орешарски“

2013.08.17 Няма коментари
Spread the love

Нова инициатива за подкрепа на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и искане за незабавната му оставка и провеждане на нови избори стартира сред българската диаспора в САЩ.

Българите, живеещи в САЩ, са започнали да изпращат индивидуално подписани писма до 4 ключови институции в САЩ – Вицепрезидента Джо Байдън, Държавния департамент (Министерство на външните работи), Комисията по външни отношения на Сената и Камарата на представителите.

В писмата се настоява за бойкот и дипломатическа изолация на всички представители на правителството, което е описано като „заговор, въплъщаващ удобната обвързаност на останките от комунистическото минало и грозното потомство на бившите КГБ служби, трансформирани в „бизнес елит“ от олигарси и организирана престъпност“.

Untitled8

„Българите се нуждаят от цялата подкрепа, която могат да получат, в опитите си да спечелят отново своята страна и да прогонят призраците на комунизма там, където им е мястото – в бунището на историята“, се казва още в писмата и се уточнява, че бойкотът трябва да продължи до провеждането на нови парламентарни избори.

С тази инициатива организаторите й се надяват гражданските искания да получат по-широка международна подкрепа, която да провокира оставката на настоящото правителство.

С тази инициатива организаторите ѝ се надяват гражданските искания да получат по-широка международна подкрепа, която да провокира оставката на настоящото правителство.

Писмата са разпространени във Фейсбук сред групите от протестиращи българи в чужбина, които вече трети месец, заедно със своите сънародници в България, организират протести срещу кабинета „Орешарски“ по целия свят.

Призивът за изпращането им е публикуван и в iReport на CNN като има възможност да бъде развит като история от новинарския канал, ако събере достатъчно публичност. До момента кампанията е събрала над 4000 харесвания и споделяния и се очаква броят да се увеличи. Публикацията може да се споделя в социалните мрежи Фейсбук, Туитър и Гугъл +.

Писмата с инструкции за попълване може да изтеглите от тук:

Vice President – Joe Biden;

US Senate Committee on Foreign Relations;

U.S. Department of State;

The United States House of Representatives.

Източник:  Noresharski.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.