Home » Авторски страници, българи зад граница

Протест и в Сеул под наслов ДАНСwithmeWorld

2013.07.14 Един коментар
Spread the love

Korea_IMG_8000Днес, 14-ти юли, точно един месец след началото на #ДАНСwithme в България, българските общности по света излизат на паралелни демонстрации в 25 града и 11 държави под надслова ДАНСwithme Global.

В подкрепа на антиправителствените демонстрации на гражданското общество в България, въпреки проливните дъждове в Сеул също се проведе протест. Макар и със скромна българска общност – малко повече от стотина нашенци живеят на Корейския полуостров – нашите съграждани там са доста сплотени и инициативни. Нека припомним, че това бе втория подобен такъв митинг в столицата на Южна Корея – вижте фоторепортаж от първия тук – линк.

И днес бе така, макар че по-голямата част от българските студенти и преподаватели в Сеул (основният контингент на общността ни) са във ваканция и са извън града.

По-долу ви предлагаме снимки от днешния протестен митинг. Ето какво казаха пред Еврочикаго младото семейство Васил Терзийски и Габи Николова: “Изпратихме наши приятели участници от първия митинг тук да подкрепят протестите в България и съжаляваме, че не можем да сме там. За нас, след оставката на правителството, най-важно е последващата лустрация – без нея никакви промени не биха имали смисъл”.

Korea_IMG_8093
.
Korea_IMG_8094
.
Korea_IMG_8082a
.
Korea_IMG_8071
.
Korea_IMG_8070
.
Korea_IMG_8083

Страница на инициативата ДАНСwithme World:
https://www.facebook.com/DANSwithmeWorld

One Comment »

  • Робинзонов said:

    Прекрасни българи! Ако можех, бих ви прегърнал всичките!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.