Home » Авторски страници

Булевардът на надеждата

2013.07.08 Няма коментари
Spread the love

Поне 30 000 изпълниха пространството от Ректората до хотел „Плиска“, пише авторът на публикуваните тук снимки и видеоматериали Иво Мирчев. На вчерашния 24-ти ден от българските протести един от най-оживените и централни булеварди на София, „Цариградско шосе“, беше изпълнен с протестиращи.

„Цариградско шосе“ не за първи път през годините се блокира от граждани в централната си част между Орлов мост и „Плиска“. Но това става само във върхови моменти на консолидация на гражданска енергия и недоволство. „Цариградско шосе“ беше бившият бул. „Ленин“, по който уж тръгнахме да се разделяме с всичко лошо от миналото, и по който не веднъж са се вели национални, че и партийни знамена. И пак таи надежда за ново начало, за по-смислено бъдеще „булевардът на надеждата“.

Дано тази надежда да не се изгуби и този път, за да не се налага внуците на първите протестиращи, чиито деца изпълват сега централните софийски улици, да блокират отново стария път, излизащ от сърцето на града, избран за столица на Третата българска държава.

––––––––––––––––––-

В публикацията са включени и снимки с протестиращи граждани в други части на столицата.

На снимките могат да видят и някои от лозунгите на протеста: „Да се преброим на Цариградско“, „Днес създаваме нова България: български парламент, българска политика, българска полиция, българско поведенческа култура“, „Докога Европа ще търпи азиатски мурафети“, „Е, как живеете при капитализма? – Отлично се устроихме, Владимир Илич“,  „Българската прокуратура на пост“ и др.

.

img_3712

 

 

 

 

 

 

 

 

img_3720

 

 

 

 

 

 

img_3724

 

 

 

 

 

 

img_3726

 

 

 

 

 

 

img_3715

 

 

 

 

 

 

img_3734

 

 

 

 

 

 

img_3737

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_3718

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.