Home » Авторски страници

Детско студио “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“ – Чикаго

2013.06.03 Няма коментари
Spread the love

Детско студио “Телевизионери” през втория етап (2013-2022 г.) от развитие на българската общност в Чикаго – „Българската имиграция – синтезатор на ценности“

От децата, с децата, за децата – с професионализъм и с любов!

Телевизионерите в действие :) Сминка: Фейсбук страница на Детско студио "Телевизионери" (https://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B8/257554624370372

Телевизионерите в действие… Снимка: Фейсбук страница на Детско студио “Телевизионери”*

Детско студио „Телевизионери“ е вече факт! От шест месеца предоставяме на българските деца от Чикаго още една възможност да общуват, говорят, мислят и творят на родния език. Целта е развиване на детския талант и творчество в области като телевизия, радио, поведение пред камера и възможности за изява при създаване детски радио и телевизионни репортажи: музикални, рекламни, спортни, новинарски и всички останали формати. Автори са самите деца – пред и зад камерите, с фотоапаратите и микрофоните в ръка, със своята непринуденост и фантазия те създават творби, които вълнуват техните връстници. И не само тях!
Оказа се, че сме единствените по рода си! От създаването на студиото до днес получихме много положителни отзиви, както от колегите ни в медийното пространство, така и от много български организации не само тук, в Чикаго, но и по света.

Първа подава ръка на детското студио Боянка Иванова – директор на българско училище „Джон Атанасов“ в Чикаго. Основният екип на „Телевизионери“ като начало е от същото училище. Постепенно се включват и деца от другите български училища. Идеята е одобрена от българската общност, българските медии в Чикаго – в. „БЪЛГАРИЯ“, електронния портал „ЕВРОЧИКАГО“, небезизвестните журналисти Йосиф Давидов и Климент Величков. А Константин Маринов – ръководител и създател на Фолклорен клуб „Верея“, предоставя залата на своя клуб, където „Телевизионери“-те са оформили своето импровизирано студио.

Малкият ни екип в състав: Мария Илиева – Mutzuna, бивш дългогодишен телевизионен работник в България, Калина Томова – писател, сценарист, редактор, и Гергин Илиев – дългогодишен радио и телевизионен специалист в озвучаването, вече има първия спонсор – Транспортна компания „S & T“ – Чикаго, която дарява средства и най-необходимите за дейността ни видео и аудиотехника.

Осъществено е медийно партньорство с Българското национално радио, Радио „Татковина”, ТВ „СКАТ”, в. „Аз Буки“. А Българската национална телевизия направи специален клип от наши репортажи, за да покаже дейността ни на своите зрители, които всъщност от началото на годината са и наши почитатели и приятели. Детско студио „Телевизионери“ има подкрепата и съдействието и на Държавната агенция за българите в чужбина.

Идеите за продукцията на ДС „Телевизионери“ са много и интересни: да показват и разказват на своите зрители, слушатели и читатели събития от космополитния град Чикаго, за живота на български и американски деца, за културни, развлекателни и атрактивни места, да се свързват с деца от други градове на Америка, а също и от България. Целта на „Телевизионери“-те е да имат много контакти със свои връстници, независимо къде се намират, и да отразяват неща, които ги вълнуват и ще бъдат интересни за тях.

Продължаваме да работим и през лятото с всички, които остават отсам Океана – които няма да пътуват до България – организираме летен кампус. Каним ви заедно да запечатаме вълнуващи моменти от ЛЯТО ‘2013!

.

Детско студио “Телевизионери”

——————————————————————————

* https://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B8/257554624370372

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.