Home » Авторски страници, българи зад граница

Клуб на веселите и находчивите – състезание на българи в Одеса

2013.03.15 Няма коментари
Spread the love

Този петък и следващия българите в Одеса провеждат полуфинал на хумористичното състезание Клуб на веселите и находчивите, за Купата на Конгреса на българите в Украйна

 

Одеса, Украйна. На 15 и 22 март ще се проведе полуфиналът на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. (Клуб на Веселите и Находчивите – състезание, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други).

В състезанието по хумор ще участват 7 отбора, съставени от български младежи от Украйна и Молдова. Игрите по КВН са много популярни в Украйна, Русия и други държави от ОНД . Съществуват лиги на различно ниво от ученическо до международно. Години наред това е едно от най-гледаните предавания по телевизията.

KVN-01

 

 

 

 

 

 

 

 

Българският КВН е сравнително млад. Първата игра се проведе през 2010 г., по инициатива на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ и Български младежки клуб „Актив“. В първият сезон участваха пет отбора, във втори – седем, а тази година броят им достигна до десет. Тази година за пръв път има участници от българското село Паркани (Приднестровие , Молдова).

KVN-02

Полуфиналът ще се състои от 2 игри. В първата игра на 15 март ще участват „Дивитлйиски гламур “, „Супер Троенци “ и „Люти чушки“. Втората игра ще се състои на 22 март. Надпреварата по остроумие ще е между „Бабините трънки“, „Шопски диалект“, „Делжилерски треднафил “ и „Три пиперя “. Само четири отбора ще имат право да преминат към следващият етап – финалът на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна, който ще се проведе към края на м. април 2013 г. Както и преди, победителите ще получат голямата награда – едноседмична почивка в България за целият отбор.

KVN-03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тук може да видите видеа oт предишните игри:

1-ви сезон – http://www.youtube.com/playlist?list=PL0C208D9302D5A054
2-ри сезон – http://www.youtube.com/playlist?list=PL4CDD95C73AC460BF
3-ти сезон –
http://www.youtube.com/watch?v=ojdLsxod1J8
http://www.youtube.com/watch?v=DIWogeR8iQo

За повече информация и контакти:
Алена Пепеляшкова – +38-098-211-86-74

 

Максим Димитров,
Информационен портал на българите в Украйна
.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.