Home » Авторски страници

Днешна България сбъдна мечтата на Маркс: общество без държава…

2012.11.23 Няма коментари
Spread the love

Най-после и това се случи!

Единият от двамата еднополови родители на Комунистическия манифест („Манифест на Комунистическата партия“) може спокойно да спи вечния си сън под гранитния монумент в лондонското гробище. Вече има поне едно общество, в което държавата, както предвиждаше неговата доктрина, е отмряла.

За наша „чест и слава“, това е българската държава. Пък, както сме „повлекли крак“, днес в София, утре – в други европейски, американски, азиатски, африкански и пр. столици. Важното е, че ефектът е налице – а примерът – повече от заразителен.

В точно съответствие с постановката на „Манифеста“ тук бяха изтръгнати от корен интелигенцията и средните селяни – тези най-упорити издънки на стария свят, неуморно възпроизвеждащи класически капитализъм. Целта оправдава средствата – какво са някакви си два милиона преждевременни пътници за небитието и още толкова туристи с еднопосочен билет?! Нищо!

Защото всичко е „за човека, в името и за благото на човека“ – включително и несекващият вече над 23 години избирателен геноцид, поразяващ преимуществено именно визираните обществени слоеве (които в класическите капиталистически държави са гръбнакът на социума).

С тази безпогрешна политика, успешно лансирана и още по-сполучливо провеждана от иначе видни, но от скромност неафиширани идейни другари (държащи ключовете от сейфовете с партийното злато и досиетата), всички разнопартийни (само по име, не и по същество) правителства от началото на „Прехода“ (към бездържавно общество) постигнаха за по-малко от четвърт век онова, към което бащите на световния комунизъм се стремят от кажи-речи два века.

Този феноменален успех на „социализЪма с българско лице“ не бива да остава в сянката на къде-къде по-маловажни световни събития; за него трябва да се тръби с повод и без повод – навсякъде и от всички, на които са им мили идеологемите на пентаграма (червената петолъчка).

Без да сте проносирано религиозни, все пак не е зле да обърнете внимание какво е пророкувал преди около 20 века Йоан в своето „Откровение“, по-известно като „Апокалипсис“ . Там черно на бяло е записано, че „от бездната“ или „морето“, т.е. световното население, излезе уж смъртно раненият „Звяр“ (сиреч нашата безсмъртна комунистическа власт) и завладя целия свят. И който се опита да му (й) се противопостави, беше безпощадно умъртвен.

България е само началото, успешния опитен полигон – така че си опичайте акъла, всички земни племена!

Няма какво толкова да ви смущава и обстоятелството, че българският пример е натоварен с отделни малозначни „издержки производства“ (някои предпочитат по-засукания американски синоним „колатерални загуби“ – все едно). Някакъв си професор – Янко Н. Янков-Вельовски – казал гласно онова, което се вижда и без академична подготовка: „Всички държави си имат мафия, единствено българската мафия си има държава!“

Само че този гнил буржоазен интелигент, професорът, греши трикратно.

Първо, държава в България вече няма, отмря – както предвидиха класиците на комунизма по време оно.

Второ, вместо държава (природата и обществото не търпят вакуум) в България е налице мафия, която държи всички ключови позиции в четирите власти и в икономиката.

Трето, „излизащият от бездната“ ще изяде не само опашката и главата, но и цялата снага на мафията, защото партията й е поверила златото си само за държане, т.е. временно – „снишила се е, докато мине бурята“.

Някои си въобразиха, че могат да играят ролята на собственици (ама че капиталистическа отживелица!) и набързо си намериха майстора: Андрей Луканов, Илия Павлов, Емил Кюлев и още няколкостотин по-дребни ал-капончета (само олигофрен не би се досетил защо показните им убийства остават без разкрити извършители и поръчители). Както се казва – за пример и неподражание на (от) останалите…

Навремето си великият вожд и учител на целия български народ беше заявил: „-За едно-две десетилетия ще постигнем онова, което други народи при други условия са постигнали за столетия!“

И още: „-Колелото на световната история се върти и ще се върти до пълната победа на комунизма в целия свят!“

Така си е – откъдето и да го погледнеш.

Дори от Обединена Европа, пък и от Америка…

 

Николай Гусев

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.