Home » Авторски страници

Българското Външно министерство организира Ден на отворените врати

2012.11.05 Няма коментари
Spread the love

Над 500 граждани разгледаха отвътре МВнР

Над 500 граждани разгледаха Външно министерство отвътре в Деня на отворените врати, който се организира за първи път в историята на МВнР на 4 ноември т.г.

Всички, които избраха да прекарат неделния ден в коридорите на българската дипломация, разбраха какво представлява това министерство, с какво се занимават отделните дирекции на институцията и какво могат да направят служителите й за гражданите на страната.

Разхождайки се по „черния мрамор”, посетителите в Деня на отворените врати се срещнаха и разговаряха с хората, които взимат решенията в дипломацията. Те влязоха в кабинета и седнаха на стола на външния министър, а после участваха в брифинг на говорителя на МВнР. На всички зададени въпроси отговори външният министър Николай Младенов.

Обичайната строгост на институцията не успя да изплаши многобройните млади гости, които засипаха с въпроси служителите на Дирекция „Човешки ресурси” за различните възможности за стаж и кариера в МВнР. Част от младежите от сега демонстрираха качества на истински дипломати, участвайки в симулационното заседание на Съвета за сигурност на ООН. МВнР бе домакин и на финала на Националното състезание по дебати на Асоциация „Дебати”.

Гостите на МВнР научиха интересни факти от историята на институцията. Опитен гид водеше посетителите по време на тяхната разходка сред богатата колекция на министерството от произведени на известни български майстори. Те получиха и възможност да разлистят някои от най-ценните издания от богатия фонд на библиотеката на Дипломатическия институт.

 

Дирекция “Информация” на МВнР

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.