Home » Авторски страници, българи зад граница

Откриване на учебната година в Българско училище “Нов живот”- Чикаго

2012.09.09 Няма коментари
Spread the love

Азбука от Вики Книж. Илюстрация: vickny.com

Тази учебна  2012/2013 година за Българско училище „Нов Живот“ в Чикаго бе открита с тържество на 8-ми септември. Подготвихме изненадваща импровизирана програма за всички приятели, гости, родители и близки. Импровизирана, защото нямаше как да се репетира общо, децата бяха разпръснати по всички краища на света през ваканцията. Но това не ни попречи да работим заедно, та нали има компютърни връзки навсякъде по света.

Събрани заедно за първия учебен ден  имахме възможност да отпътуваме от импровизирано с декори българско пристанище“Нов Живот“ в Чикаго на Мичиган  и да се отправим с кораба си до Черно море и България .Така децата  ни разказаха в стихове, рими и по различни други начини, къде са били през лятото, какво забележително са видели в България. След кратката разходка из България,  Капитанът на кораба  ги върна обратно в Чикаго и в училище.

Посрещнахме първокласниците,  обяснихме им със стихчета и песни какво ги очаква като изненади в нашето българско училище. На второкласниците и третокласниците  им дадоха съвети как да се държат в училище, за да са по-успешни.

Имахме и интересна сценка с Червената шапчица и Кумчо Вълчо, които специално бяха дошли да посрещнат в детската градина и предучилищната ни група. В нея Червената шапчица умело убеди Кумчо Вълчо, че да се ходи на училище е много забавно и много, ама много полезно.

Накрая приятелката на Весела Патиланка, Любопитка, прочете писмо, написано  до Смехурко, в което описваше любовта си към нейното българско училище, нетърпението, с което очаква новата учебна година. Тя покани Смехурко да се запознае с новите първокласници, пожела на всяко детенце щастлива и усмихната учебна година, а на учителите си успешна нова учебна година, много вяра и сила в техните работни дни с децата, и никога да не забравят, че децата може да са палави и шумни, но много си ги обичат.  Макар и разделени лятото, децата наистина с трепет очакваха началото на учебната ни година.

Поредният ни пети първи учебен ден  беше  пълен с една особена тържественост и с една детски чиста пъстроока радост, с много топли и мили спомени за майчина милувка и бащина подкрепа.

Имахме и  много гости, сред които и Генералният консул на Република България в Чикаго г-н Симеон Стоилов.

Хриска Перфанова,

училище “Нов живот”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.