Home » Авторски страници, Избрано

Американският университет в Благоевград приема нови златни момичета и момчета

2012.08.17 Няма коментари
Spread the love

Близо 300 младежи от 28 държави ще посрещне Американският университет в България тази неделя. Сред първокурсниците, избрали да получат висококачествено образование в АУБ, е и притежателка на 29 златни, сребърни и бронзови медала от олимпиади по математика. Българин, който е бил на обучение в научно-образователния космически център на NASA Space Camp в Турция, също ще учи в АУБ.

Списъкът със златни постижения е пъстър: Сред талантливите първокурсници е македонец, спечелил 1-ва награда за най-добра идея и 2-ра награда за най-добър документален филм в Националния филмов фестивал за аматьори в Македония. Компания им правят: българин, завоювал две първи, едно второ и едно трето място в национални състезания по физика; златен медалист от международен турнир по баскетбол в Истанбул; победител във волейболното първенство за младежи в България; носител на златен медал от олимпиада по немски език; първенец по сумо; наградена с медали пианистка и шахматистка, и други.

Следвайки традициите на класическите американски университети, АУБ оценява и подкрепя талантливите си студенти. 77 % от новоприетите българи спечелиха стипендии за четирите си години на обучение в АУБ за показани високи академични резултати. 94 % от новоприетия випуск получиха финансова подкрепа от университета, като общата сума е близо 5 000 000 щ.д.

От 20 до 26 август в университета се провежда Седмица за ориентация на новите студенти, през която те се опознават, посещават административните офиси, библиотека „Паница”, спортните съоръжения и компютърните зали, а техни колеги от по-горни курсове им показват най-интересните места в Благоевград. На близо 300-тата студенти, от които 46 са по програми за обмен, ще бъде предоставена и възможността да се регистрират за избраните от тях учебни курсове. Новата академична година за студентите на Американския университет в България ще започне на 27 август 2012 г.

Американският университет в Благоевград организира прием в чест на новите студенти и техните родители в неделя, 19 август 2012 г. от 18 часа, в университетския комплекс  „Скаптопара”.

 

 Албена Кехайова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.