2024-03-28

2 thoughts on “Краят на приказката СДС

  1. Уважаеми Sin,

    Тук не се родиха нито Меркел, нито Оланд не защото сред българите няма и политически таланти, а по по-сложни причини. Нямаше база, обстоятелства, благоприятни натрупвания и достатъчно време за тях, които да доведат до това, на което тези имена са символи (или могат да бъдат използвани за символи, както е в текста по-горе).

    Този текст не е написан, впрочем, за да се затрие спомена за СДС, ДСБ или сините лидери. Този текст е написан с тъга от един отдавнашен бивш седесар, който никога не е искал да се спасява поединично, ако това има някакво значение.

  2. Само изпускане на парата ли беше СДС ? Разбира се, че не. То показа, че е възможен и друг път на развитие на България, че не само комуноидно-мафиотският обществен строй е възможен в страната. Много трудно, много рядко се случва добро, но е възможно. Затова още дълго мафиотизираните медии ще се хвърлят върху СДС, И.Костов и ДСБ – трябва да се затрие спомена дори, да се пренапише отново историята по стар, отработен навик. Да се внуши, че „промяна не може да има“.
    Няма и да има такава, докато не поискаме да я има тази промяна. Докато вярваме, че „не е могла да роди Меркел, Оланд“. Напротив, те бяха родени, но ние не разбрахме. Ние избрахме лесното – поединично спасяване у дома или навън. Без да осъзнаем, че такова всъщност не може да съществува поединично. Но един ден ще го осъзнаем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *