2 коментара

 1. Атанас Атанасов
  2015-07-11

  Точно на тази тема пишем вече 4 години и сме правили 4-5 опита за протест който трябваше да прирастне в Национално гражданско неподчинение, но нашите сънародници наистина нямат събуждане за жалост даже малцина са тези дето проявиха интерес!

  „Те ще материализират човечеството, ще го роботизират, ще го превърнат в духовно мъртвило и духовно мъртвите никой не ще съжави!“

  Илия Минев
  основател и председател на
  първото антикомунистическо дружество
  у нас НДЗПЧБ

  Отговор

 2. Nik
  2012-04-05

  Гърците отново излизат на протест след самоубийството пред парламента

  Атина. 77-годишен бивш аптекар се самоуби в сряда на стъпалата на парламента в центъра на Атина. В предсмъртната си бележка той е посочил, че повече не може да издържи тежкото икономическо положение. След самоубийството на пенсионера гръцката столица се превърна в арена на протести и насилие.

  На централния площад „Синтагма” се събраха хиляди хора. Някои от протестиращите посочиха, че мъжът не се е самоубил, а е станал жертва на „държавно убийство”. По време на протеста се стигна до сблъсъци с полицията.

  В предсмъртното си писмо възрастният мъж посочва, че има дългове и повече не може да издържа на тази ситуация.

  Пенсиите в Гърция бяха намалени с около 40% в рамките на съгласуваните условия за получаване на спасителна помощ на ЕС и МВФ.

  „Трагично е, когато някой от нашите граждани отнеме живота си. В тези моменти, тежки за нашето общество, правителство и граждани, ние трябва да подкрепяме хората, които са в беда”, коментира гръцкият премиер Лукас Пападимос.

  Демонстранти, недоволни от антикризисните мерки на правителството, планират нови протести, които ще се състоят тази вечер на централния площад в Атина.

  Мнозина гърци смятат възрастния мъж за мъченик, чието самоубийство символизира натрупаните последици от продължаващата повече от две години криза.

  Случаите на депресия и самоубийства в Гърция се увеличиха на фона на икономическата криза, заради която безработицата се покачи, а заплатите и пенсиите се понижиха.

  38-годишен албанец се самоуби на остров Крит във вторник, скачайки от прозорец на втория етаж. Той е бил безработен известен период от време и е имал финансови затруднения.

  Няколко гръцки бизнесмени също се застреляха в последните няколко месеца на фона на все по-дълбокото навлизане на страната в рецесия.

  Източник: Агенция “Фокус”

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
mobile desktop