Home » Авторски страници

Костюми от култови холивудски продукции ще бъдат изложени в Бургас

2012.04.18 Няма коментари
Spread the love

Костюми на Индиана Джоунс, Терминатор и Гладиатор ще пристигнат в България, в Galleria Burgas. По-късно те ще могат да се видят и в Стара Загора


Необикновена изложба ще представи за първи път в България тайнствата на киното. Тя ще възкреси мигове от създаването на култови филмови продукции, ще покаже костюми и предмети, до които са се докосвали легендите на Холивуд. Оригинален реквизит, оръжия и други артефакти ще пристигнат от Меката на киното за откриването на Galleria Burgas на 15-ти май и ще останат в продължение на три месеца. Върху 200 кв. м изложбата Hollywood in Galleria ще представи атрибути от 28 касоразбивачи. Сторибордове (поредица от скици, пресъздаваща сценария) ще показват всяка стъпка от създаването им, а статуи на героите в истински размери ще създават усещането, че си част от мистерията на филмите.

 

Риза, шапка и други вещи, изпозвани за филомия герой Индиана Джоунс

 

 

 

Терминатор ще посреща посетителите на изложбата, после те ще попадат в неспокойния свят на „Междузвездни войни”. Ще видят един от най-запомнящите се персонажи на фантастичното кино – огромна диограма (макетна инсталация) на страховитата крачеща кантонерка от „Империята отвръща на удара”. Тук ще са оригиналните костюми, използвани в  „Хрониките на Ридик”, „Гладиатор”, „Хрониките на Нарния”, „Индиана Джоунс” и много други филми. Оръжейната ще показва мечове, щитове, ножове и дори пушката на Никълъс Кейдж от „Призрачен ездач” и всеки ще може да ги вземе, размаха и да се почувства супер герой. Усещането за уникално пътешествие през киното ще може да се запази във времето – организаторите на изложбата са предвидили възможност за снимки с облеклата и снаряженията на любимите филмови герои.

 

Римски гладиаторски костюм, носен от Ръсел Кроу

 

 

 

 

 

 

 

„Започнахме да подготвяме тази изложба преди три години, когато се свързахме с британска компания, изкупуваща филмови декори от Холивуд за различни музеи по света” разказва Христо Коцев, директор на Toolbox Marketing България, по чиято идея светът на Холивуд идва в Бургас. „Подобни изложби се правят в много страни, но за България те са нещо ново. Нашата изложба ще тръгне от Бургас и по-късно ще гостува на Стара Загора, където неин домакин ще бъде Galleria Stara Zagora.”

Седмица преди откриването на Galleria Burgas градът ще бъде подготвен за филмовите изненади чрез кампанията „Те идват”. Енигматични филмови герои ще слязат от екрана, за да бъдат сред хората по улици и паркове. Аниматорите ще разиграват различни томболи и игри, а наградите ще се получават веднага.  На 15-ти май парадът на филмовите герои ще премине през центъра, за да отведе хората до Galleria Burgas. Там оркестърът на Бургаската филхармония ще изпълнява филмова музика, а огромен екран ще показва трейлъри от филмите.

Изложбата Hollywood in Galleria ще е естествена прелюдия към откриването на мултиплекса Cinema City. Досега в града нямаше киноверига с толкова много зали и възможности за избор.

 

Комуникационна група
Имидж Едвъртайзинг

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.