2024-03-28

1 thought on “Без памет и справедливост няма демокрация

  1. Която и да е правна норма, лишена от санкция, не струва нито хартията, нито мастилото, използувани за обнародването й.

    Докато не се постави ребром от читавата част на българското – пък и европейското, и световното – общество въпросът за ОТГОВОРНОСТТА, всичко останало ще бъде кухо сътресение на въздуха, предизвикано от празни приказки.

    Историята на въпросната комисия е низ от поръчкови политико-икономически компромати, използувани за разправа с вече ненужни и/или неудобни политически и/или икономически субекти.

    Известна е потвърдената хилядократно максима, че ако искаш да провалиш някое справедливо начинание, трябва да създадеш комисия за неговото осъществяване.

    Самият факт, че юридически нелегитимният политически субект БСП застава зад този проект, е красноречиво доказателство за нейния истински, а не прикрит зад мръсно бельо характер и предназначение.

    Що се отнася до демокрацията, тя отдавна се е превърнала в онова, което съвременните двуличници определят като „политическа коректност“.

    В резюме:

    Или ОТГОВОРНОСТ от престъпниците, или ЗАКРИВАНЕ на инструмента за политико-икономически шантаж, хвърлящ прах в очите на лековерното население!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *