Home » Авторски страници

ПАРИЧНАТА СИСТЕМА НА ДОЛАРА – ИЛЮЗИИ И РЕАЛНОСТ

2011.11.04 Един коментар
Spread the love

По материали от филма

ZEITGEIST ADDENDUM

„Никой не е по-безнадеждно заробен, от тези, които наивно вярват, че са свободни”

Волфган фон Гоьте (1749-1832)


Автор: Павлик Петров

Монетарната система на САЩ, която е в основата на американския икономически модел и опитите за налагането на този модел като световен лост за управление на процесите в съвременното общество е факт. Какво очаква Света, ако този модел заработи централизирано, ще разберете след прочитането на този материал.

Монетарната система и поддържащите я институции се приемат от болшинството от членовете на това общество като безусловно нужни за съществуването на обществото. Вярата в монитарната система и в частност вярата, че парите са еквивалент на решаването на всички проблеми, е Новата религия на съвремието. Дали реално това е така или новата религия е само едно средство за контрол на съзнанието ни и практическото заробване и експлоатация на човека в размер на масовост, непознат в цялата човешка история?!

Как се създават парите и какви са правилата на управлението им и как това наистина влияе на обществото е тайна за по-голямата част от хората.

Ето и механиката на самия процес.

Правителството на САЩ решава, или му е „подсказано” да реши, че има нужда от определен обем от парични постъпления. То се свързва с институцията на Федералния резерв с изискване за да речем 10 билиона долара. Федералният резер отговаря няма проблем – ние ще купим 10 билиона в „правителствени бонове” от вас. Тогава правителството взема парче хартия, окрасява го с официално изглеждащ дизайн и го нарича „treasury” бон (съкровищен бон). След това дава стойност на тези бонове 10 билиона долара и ги изпраща до Федералния резерв. Федералният резерв от своя страна взема нужното количество хартия и напечатва така наречените “Federal reserve notes” давайки им стойност 10 билиона долара. Федералният резерв и правителството разменят напечатаните от всеки хартийки. След това правителството депозира в банкова сметка получените „Federal reserve notes”, които легализират напечатването на 10 билиона на хартийки със зелен дизайн, който повечето от нас добре познават. Десет билиона долара са създадени от нищото!

В ново време цялата тази операция може да протече електронно. Понастоящем в САЩ в обръщение във вид на банкноти са само 3% от общата банкова наличност. Останалите 97% от „парите” се съхраняват в електронен вид. Движението на по-голямата част от парите също се извършва в електронен вид и това е световна тенденция.

На практика правителствените бонове са инструмент на легализирано задлъжняване. Федералният резерв закупува тези бонове с пари създадени от нищо. Практически правителството взема заем, който трябва да плати обратно на Федералния резерв. На практика парите се създават като ДЪЛГ. След създаването на тези пари и депозирането им в банкова сметка, тези пари стават част от банковия резерв, както всички останали депозити. Според писмените правила за банките 10% от депозитите трябва да се съхраняват като „задължителен резерв”. В конкретния случай на депозит – това е Един билион долара. Останалите Девет билиона се смятат като „свръх резерв” и може да се използват като база за нови заеми. Отново от нищото се създават Девет билиона, които се добавят към съществуващите Десет билиона. Сумата нараства до 19 билиона долара! Процесът може да се повтори и нови 8,1 билиона да бъдат създадени от нищото. Цикълът на създаването на пари от нуждата от заем технически може да продължи…

Схемата за създаване на пари на базата на 10 билиона заем изглежда така:

ЗАЕМИ                 *                 НАРАСТВАНЕ НА ПАРИЧНОТО ОБРЪЩЕНИЕ

10, 000,000,000                              10,000,000,000

9,000,000,000                                                 19,000,000,000

8,100,000,000                                                  27,100,000,000

………………………………….      ………………………………

………………………………….     ……………………………….

………………………………….     ……………………………….

Всеки заинтересуван сам може да развие схемата. В крайна сметка ще бъдат създадени около 90,000,000,000 долара на базата на оригиналните 10 билиона. С две думи на базата на ВСЕКИ ДЕПОЗИТ, който постъпва в банките може да бъде създадено парично обръщение надвишаващо това постъпление 9 ПЪТИ!!!

Създаването на пари по тази схема „изсмуква” стойност от наличното парично обръщение. Използуването на тези новосъздадени пари за закупуване на материални блага води до „поскъпване” на стоките. Стойността на вече произведените стоки не нараства, стойността на наличните пари, а с това и покупателните възможности на притежателя им намалява. Намаляването на покупателната способност на всеки долар е известно като ИНФЛАЦИЯ, която по своята същност е скрита такса върху потребителя.

Истинският въпрос е как може да решим проблема с инфлацията след като продължава печатането на пари, създадени от нищото, с което на практика инфлацията се задълбочава?! Отговорът е – не е възможно. В принципите на съществуване на фракционната монитарна система е заложена инфлацията. Прост пример: в 1913 година Един долар има реалната стойност съдържаща се в 21.60 долара през 2007 година (това е 96% девалвация след създаването на Федералния резерв през 1913 година)

Системата не може да реши проблема. Самата система го създава и хората създали и поддържащи тази система налагат илюзията, че има решение. Защо?! Защото системата е създадена с цел контрол и пълно заробване на индивида.

dollar01 Как именно работи схемата за поробване?

На първо място е нужно да се знае, че Институцията на Федералния резерв не е Държавна, а частна. Зад нея стоят шепа фамилии, чиито представители вземат всички решения. Те са на върха на пирамидата на съвременното общество и те определят „правилата на играта”, а всички останали институции и най вече правителствата са техни „маши” за изпълнение на замисъла.

Favorite Illuminati Symbol: The All-Seeing Eye. New World Order Currency: The all-seeing-eye on the dollar bill. Below the illuminati pyramid/eye symbol are the words

В тази финансова система парите са дълг, а дългът е пари. Колкото повече пари има – по-голям е дългът, колкото по-голям е дългът – има повече пари в обръщение. Ако всеки в САЩ успее да плати дълговете си, включително и правителството, няма да остане нито един долар в циркулация!!! Управителят на федералния резерв

Marriner Eccles официално в свое изказване заявява още през септември 1941 г. „Ако нямаше дълг в нашата монитарна система, нямаше да има и пари”.

Времето, когато държавният дълг на САЩ е бил изцяло изплатен е било през 1835 г. под президенството на Андрю Джаксан, след като той затваря тогавашната Централна банка, завещавайки на американския народ никога да не възстановява тази институция или да създава подобна на нея. За съжеление историческата памет на човека е кратка и неговото съзнание се подава лесно на красиви манипулативни обещания. През 1913 след поредица от политически манипулации се създава друга Централна банка, прословутият Федерален резер. И докато тази институция съществува постоянният дълг е гарантиран и вече не само за САЩ. Схемата се налага последователно и настойчиво в целия свят. Капиталът няма нужда от граници и за него такива вече не съществуват. Политическите граници са в схемата на друг цикъл от манипулации, които допълнително обогатяват централизираната банкова система.

Важно е да се спомене още един изкуствено създаден от системата елемент – лихвеният процент и схемата на неговото приложение. По принцип заемането на пари е винаги обвързано със задължението дългът да се върне с определена лихва. Дори и минималната лихва нараства лавинообразно задлъжняването във времето, защото дългът се преизчислява периодично до пълното му изплащане. А при невъзможност за изплащане в договорения период, лихвите нарастват и в крайна сметка натрупаният дълг може да надвишава многократно първоначално заетата парична сума. Схемата на заробване на индивида приема завършен вид. Крайната цел – заробване на индивида до деня на кончината му, както и конфискуване на принадлежащото му имущество е лесно достижима. Правилата са така замислени, че от една страна всичко е легаризирано, а от друга страна заробването е неизбежно.

Монитарната система е възможно най-парализиращата човека структура, създадена през цялата история на съществуването на цивилизацията.

Под похлупака на Конституционната илюзия за свобода е разработена новата робска система, която функционира безотказно, при това привидно законно!

——————-

* Още от същия автор – линк.

One Comment »

  • Frank Zappa said:

    Много полезно! Благодаря, Павлик! 🙂

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.