Home » Избрано

Камарата прие закона за повишаване на кредитния таван на САЩ

2011.08.02 Един коментар
Spread the love

Камарата на представителите на САЩ прие с 269 гласа срещу 161 споразумение за избягване на федерален фалит.

Законът трябва да бъде одобрен от Сената и подписан от президента Барак Обама по-късно във вторник.

Споразумението увеличава границата за вземане на кредит с 2.4 трилиона долара и предвижда икономии от 2.1 трилиона долара за 10 години.

Депутатката в Камарата на представителите Габриел Гифърдс беше посрещната с аплодисменти, когато се появи за пръв път в Конгреса, след като беше тежко ранена в Тюсън през януари.

След месеци на политически пререкания и безизходица републиканците и демократите успяха да се договорят и да ратифицират в понеделник сделката, постигната предишната вечер.

Демократите в Камарата на представителите бяха разделени по равно като 95 бяха за споразумението, а 95 бяха против него, докато то беше подкрепено от 174 републиканци.

Лидерът на демократите в Сената Хари Рийд заяви, че горната палата на Конгреса ще гласува споразумението в 12 часа местно време /19 часа българско време/ във вторник.

Гласуването ще стане само 12 часа преди Вашнигтон да спре плащанията по всички федералния програми.

Гласуването в контролираната от републиканците Камара на представителите се смяташе за най-голямото препятствие, докато одобрението от страна на Сената се смята за почти сигурно. /Kafene.net/

One Comment »

  • US said:

    Обама подписа закон за увеличаване на тавана на дълга

    Американският президент Барак Обама подписа закон, току-що приет от Сената, за увеличаване на тавана на дълга и за избягване на неплатежоспособност от водещата световна икономика, съобщи Белият дом. Обама подписа закона малко след приемането му от Сената със 74-26 гласа, ден след като той получи одобрението на Камарата на представителите с огромно мнозинство от 269 срещу 161 гласа. Говорителят на Белия дом Джей Карни заяви пред репортери, че “президентът подписа текста и го превърна в закон”. /АФП /

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.