Home » Избрано

ФБР и ЦРУ срещу Джон Ленън

2010.12.06 Един коментар
Spread the love

Документалната книга разкрива защо секретните служби преследват легендарния музикант до смъртта му

Документалната книга “ФБР и ЦРУ срещу Джон Ленън” от Слободан Лазаревич разкрива защо секретните служби преследват легендарния музикант до смъртта му.
С публикуването й на български издателствата “Факел” и “Изток-Запад” отбелязват 30-годишнината от убийството на Джон Ленон, 40 години от разпадането на “Бийтълс” и 70 години от рождението на рокиконота.
Премиерата е на Панаира на книгата – на 8 декември от 18.30 ч. пред щанда на “Изток-Запад”. Изданието ще представи Румен Леонидов, съобщиха организаторите.
Книгата е разтърсващ документ за всички, които знаят кой е Ленън, но не подозират драмата, която изживява този велик поет в рока, революционер в музицирането и поезията, вдъхновител на мира, справедливостта и гордост за Създателя, по думите на Леонидов.
ФБР държи засекретено част от досието на роклегендата. Милиони почитатели на Ленън и до днес се питат защо 30 години след смъртта му най-обичаното момче от Ливърпул продължава да заплашва националната сигурност на САЩ, отбелязват издателите. Ленън пристига в САЩ през 1970 г. В Ню Йорк се сприятелява с водачите на антивоенното движение и се обявява срещу войната във Виетнам. Легендарният бийтълс веднага става обект на постоянно следене и подслушване от страна на ФБР.

Гениалният творец има “честта” от него да се интересуват от Белия дом, от ЦРУ, от имиграционните власти. Американското правосъдие обаче не се поддава на натиска и не намира достатъчно законни основания на Джон да му бъде отнето правото да пребивава в САЩ.Накрая решават да заложат капан на роклегендата, като му подхвърлят дрога. Хувър, несменяемият шеф на ФБР, се амбицира на всяка цена да унищожи левите и антивоенни движения в САЩ. В борбата си срещу тях Бюрото за разследване използва и незаконни методи, характерни по-скоро за тоталитарните режими.Днес този американски сталинизъм ни изглежда парадоксален, но през 60-те години на 20-и век Америка преживява истинска политическа драма, довела до сериозна криза на демокрацията в най-демократичната държава в света.    Немаловажна част от тази драма е и убийството на Джон Ленън.

Източник: vesti.bg

One Comment »

  • Дани said:

    Утре 8 декември се навършват 30 години от убийството на Джон Ленон.
    Той бе убит на 8 декември 1980 година в 22.20 часа, обявен е за умрял в 23.15 часа.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.