2024-04-20

3 thoughts on “Разследващият журналист Асен Йорданов номиниран за престижна медийна награда

  1. Асен Йорданов е най-големият плазмодии „журналист“ в БУргас.
    Всички го знаят че е ухо на полицията и че дядо му навремето е предал група партизани за което са го утепа ли.

    На този ако не му платите, ще ви измисли прякор и ще пише клевети за вас и вашите приятели докато свят светува. Гадно и злопаметно същество.

    Ако не платите на приятелката му за скъп ПР, ще го приеме лично. питайте само кмета на Царево…

  2. Асен Йорданов получи медийната награда (Догодина да се готви проф.Янков)

    Българският журналист Асен Йорданов беше отличен с международна награда за разследваща журналистика.

    Наградите Leipzig Media Award бяха връчени в Лайпциг в присъствието на министъра на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер.

    Лауреати тази година са афганистанския журналист Саид Якуб Ибрахими, Асен Йорданов и датския карикатурист Курт Вестергард.

    Награждаването стана в рамките на Първия медиен конгрес в Лайпциг. Конгресът протича при изключителни мерки за сигурност заради присъствието на датския карикатурист Курт Вестергард.

    Вестергард, който е на 75 години е автора на карикатури на пророка Мохамед, заради които получи смъртни заплахи и едва не бе убит от ислямски интегрист.

    Leipzig Media Award е учредена през 2001 г. от медийна фондация и се присъжда на изявени журналисти, издатели и медийни институции, които са ангажирани с каузата за защита на свободата на словото и правейки това се излагат на риск. Председател на фондацията в момента е кметът на Лайпциг Бюрхард Юнг.

    В списъка на носителите на наградата са журналисти със световна репутация: убитата преди 4 години Анна Политковская, Роберто Савиано, който има издадена смъртна присъда от италианската „Камора“, хърватския журналист Душан Милюш, който през 2008 г. беше пребит с бухалки и също живее под полицейска защита, Уин Тин, който от 18 години е зад решетките в Миянма.

    „България и до днес се управлява от криминални елементи, а свободата на словото е по-зле отколкото преди 15 г.“ – заяви Асен Йорданов на пресконференцията след награждаването. „Ако в Германия качествените хора са в авангарда на нацията и държавата, в България те са под похлупак, а обществото се оглавява от контрабандисти, крадци и мафиоти. С приемането на България в ЕС това положение е официализирано и народът е фрустриран и обезнадежден.“ – каза още журналистът.

  3. …хърватския журналист Душан Милюш, който през 2008 г. беше пребит с бухалки и също живее под полицейска защита…

    Асен Йорданов е нападнат с нож и бухалки от трима души пред дома си в Бургас на 10 декември 2007 г. Журналистът, който е тренирал бойни изкуства успява да отблъсне нападателите.

    Някой някъде да си спомня датата 21 юни 2010 г.? Тогава, до северния вход на националната Съдебна палата, двама професионални килъри се опитаха да убият известния български правозащитник, юрист, автор на десетки научни и публицистични книги, бивш редактор, директор и собственик на партиен вестник – проф.Янко Н. Янков-Вельовски?

    Само обстоятелството, че той е тренирал още през 1968 г. самбо в „Академик“ и в Студентския град при първия български треньор – проф.Камен Лозанов – откъдето е и бързата му реакция, го спасява от сигурна смърт (отклонил си главата на четири-пет сантиметра), избягвайки жестокия удар с желязна тръба и отървавайки се „само“ със счупено на пет места рамо.

    Но… дотук с приликите.

    Докато хърватинът е поставен под полицейска закрила, властите в България – прокуратура, полиция, ДАНС – си правят оглушки; въпреки сезирането им по много канали, те демонстрират пълно неведение за случай, който дори е заснет от камерите пред входа на Съдебната палата.

    Да му е честита наградата на доблестния журналист Асен Йорданов! Винаги е радостно да се чуе, че не са се свършили честните хора в опустошената от чумата на комунизма и посткомунизма България.

    Що се отнася до проф.Янко Н. Янков-Вельовски, той не е спрял да се бори не само и не толкова за собствената си правда, колкото за истина и справедливост за всички, макар че всички не забелязват – а и се правят, че не забелязват – благородните му усилия.

    За щастие има Един, пред Когото ще се преклони всяко коляно и всяка душа ще даде отчет за делата си.

    И Той е Пътят, и Истината, и Възкресението, и Животът!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *