Home » Авторски страници

Александър Геров (СДС): И на проблемите, които засягат малък брой хора, трябва да се обръща внимание

2010.09.08 Няма коментари
Spread the love

За 13.09.2010 г. е насрочен Отчетно-изборен градски съвет на СДС-София.
Проф. Александър Геров е номиниран за председател на СДС-София. По този повод българската редакция на Eurochicago.com се свърза по телефона с кандидата за отговорния пост. Предлагаме ви нашето интервю.


AlexanderGerovSofia – Проф. Геров, СДС-Лозенец издигна вашата кандидатура за председател на СДС-София – как виждате бъдещата си дейност?

– Най-лесният отговор е да кажа, че след като СДС-Лозенец сме имали успехи, ще ги пренеса в СДС-София. Но такова нещо е нереално, защото СДС-София е организация, която има принципно различни задачи, които трябва да решава. От една страна трябва да се стимулира работата на отделните районни организации. От друга страна всички районни организации трябва да бъдат обединени в една обща политика. Да се вземе от всеки район най-ценното като идеи и СДС-София да работи за мащабното им реализиране.

– През по-голямата част от последните 20 години СДС е бил определящата политическа сила в столицата. Сега групата на СДС в СОС включва едва пет общински съветника. Възможно ли е СДС да се върне в реалното управление на София?

– Разбира се софийската организация има достатъчно ресурси като хора, които могат да дават експертно мнение и да участват ползотворно в СОС и проблемът, който трябва да се реши е до голяма степен организационен или още по–точно казано – проблемът на добър PR.  Необходимо е да се отдели достатъчно време преди изборите, за да могат да се представят уменията и вижданията на нашите кандидати пред софиянци.

– А как смятате, че това може да се направи?

– Мисля, че може на сайта на СДС-София да има връзки към блоговете на нашите кандидати. По този начин може да се осъществи директен двустранен контакт. Така ще изпъкват най-сериозните проблеми, които имат софиянци и виждането за решаването им на съответните кандидати. Разбира се може да се правят срещи на живо по конкретни въпроси. При това тези срещи могат да не са многолюдни, защото и на проблемите, които засягат малък брой хора трябва да се обръща внимание.

– Да разбираме ли, че изборите ще бъдат акцент на вашата дейност?

– Разбира се от работата ми в СДС-Лозенец съм се убедил, че пътят към успеха минава през съвместната работа с всички активни членове на организацията. В градския съвет ще мога успешно да работя както със заместниците си, така и с членовете на съвета.
В Лозенец съм доказал, че не съм човек, който се поддава на конфликтни ситуации. Нали всички, с които работя са седесари?! Убеден съм, че само с екипна работа се постигат добри изборни резултати. От една страна кандидатите трябва да са добре сработил се колектив.  От друга страна и агитационната дейност също изисква екип, който макар и от друг вид, трябва да работи добре като отбор и да осъществява отлична  връзка с кандидатите. Кандидатите генерират идеите за управление на София, а изборният щаб осигурява достигането на тези идеи до избирателите.

– Как се печелят избори, г-н Геров?

– При избори всеки глас е важен. Поради това е необходимо да се акцентира и върху директната кампания. Тук възниква необходимостта от разработването на отделни комуникативни стратегии за различните целеви групи от избиратели. При това посланията трябва да не са противоречиви и да са подчинени на принципите, залегнали в СДС като партия от европейската десница.

08.09.2010


Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.