Home » Избрано

Осман Октай: Подкупиха Доган за „Цанков камък”

2010.08.02 Няма коментари
Spread the love

Хонорарът на Ахмед Доган е подкуп, за да бъде избран “Минстрой” за партньор за “Цанков камък“, обяви бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай пред бТВ по повод консултантските хонорари на шефа на движението.

„Това е официализиране на всичко, което ставаше през годините, когато беше в управлението – каза Октай – Доган говореше за порции от властта, за обръчи и как работят с различни групировки, когато частни компании вземаха държавни проекти”.

„През годините Доган работеше в тясно сътрудничество с “Мултигруп” и през годините един от най-големите конфликти беше и това. Винаги съм казвал, че докато съм фактор в партията ДПС няма да допусна да сме филиал на икономическа групировка”, допълни Октай.

„За никого не беше тайна близкото партньорство на Доган с Илия Павлов и по-късно с Николай Вълканов – добави той. – От сделка с Вълканов следваше да се вземат стотици милиони. Фирмата, която изплаща консултантския договор на Доган по “Цанков камък” е “Минстрой”. Хонорарът е подкуп за това, че е избран “Минстрой” да бъде в този голям проект “Цанков камък”, където са похарчени над 400 млн. евро.

Коментарите са, че, видите ли, може да последва само търсене на конфликт на интереси, а всъщност това е даване на подкуп, търговия с влияние в огромни размери. Прокуратурата може да квалифицира това деяние и като престъпление”.

Доган призна през годините в различни предавания, че това е начинът за финансиране както на партиите, така и на политиците. Този път е решил наистина да не рискува и да бъдат преведени тези пари лично в негови банкови сметки. Много неща не са официализирани обаче. Виждате колко имоти имат политиците и други представители на различни институции”.

На въпрос има ли страх и притеснение, че може да го контраатакуват, Октай коментира: “Не ме е страх, каквото съм имал в ДПС, всичко съм изчистил. В съда съм си защитил правата и единственият човек, който е осъдил за клевета Доган за 1 лев съм аз”.

„Доган каза, че е милионер в зелено преди години, може би по-точно го каза неговият кум полк. Йордан Йорданов, директор на фирма на “Мултигруп”, който след смъртта на Ахмед Емин излезе и заяви, че 5 години е управлявал бизнесцентъра на Доган – завърши Октай. – Полк. Йорданов каза, че Доган никога не е имал собствен бизнес, а по-скоро е обслужвал бизнес групировки.

При преструктурирането на “Мултигруп”, бяха организирани много подструктури, т. нар. обръчи, които се обслужваха от Ахмед Доган. С подписа на Доган се издава указ за назначаването на Сергей Станишев за министър-председател. В този смисъл Доган е работодател на Станишев”.

Източник: в-к 24 часа

http://www.24chasa.bg/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.