Home » Авторски страници

НАГРАДЕН ФОРУМ – ЧИКАГО (ЯНУАРИ 2010)

2010.01.24 Един коментар
Spread the love

на Българо-Американска Асоциация и Български партньорски организации

На 4 октомври 2009 година в Чикаго се състоя семинар на тема “За състоянието на българската общност в Чикаго”, където се родиха идеи свързани с възможността да се празнува ежегодно “Български ден на благодарността и дарителството”.

На състоялия се на 16 януари 2010 година “Борд на Директорите” на Българо-Американска Асоциация (БАА) се обсъди възможността за ежемесечно провеждане на “Български ден на благодарността и дарителството”.

Първите дарители за 2010 година са Орлин Крумов и Ричард Денизов. Те първи предложиха своите награди за Българската общност в Чикаго, като предоставиха на БАА възможността да определи персонално и по институции наградените.

Орлин Крумов е автор на книгите “Чападжиев” и “Чикаго”. Според Директора на БУ “Джон Атанасов”, г-жа Боянка Иванова, тези книги са достойни да се разглеждат като класически произведения за “Петия период на Българската имиграция в Чикаго”. Поради тази причина с книгите бяха наградени шестте български училища в Чикаго, Сдружение “Български музей – Чикаго”, вестник “Старт BG”, “Български научен център – Чикаго” и други “Ангажирани Българи”. Благодарим ти Орлине!

Ричард Денизов е основен спонсор на Чикагския футболен клуб “Славия”. Той предостави на БАА специални календари за 2010 година, като помоли Асоциацията да ги разпредели всред Българската общност в Чикаго. По-голяма част от календарите бяха насочени към летище O’Hare, където работят над 400 българи. Благодарим ти Ричард!

Драги сънародници.
Очаквайте в най-скоро време НАГРАДЕН ФОРУМ – ЧИКАГО. ФЕВРУАРИ 2010.

P. S. БАА съобщава, че наградата на г-н Константин Желебинков, с която той беше награден през 2009 година, се съхранява в Асоциацията.

Българо-Американска Асоциация

One Comment »

  • Райна Недялкова said:

    Браво! Хвала на такива българи!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.