Home » Авторски страници

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ СЕМEЙСТВО КРИСТИНА И ВАЛЕНТИН ДОНЧЕВИ

2009.09.25 Няма коментари
Spread the love

Във връзка с предстоящото участие на г-н Валентин Дончев на семинара “За състоянието на българската нация по света” и Тържественото честване на 20 години “Нова българска имиграция” на 4 октомври 2009 година в Конферентен център на Pavilion Apartments – Chicago, Българо-Американска Асоциация и Български партньорски организации представят семейството на новия български Генерален консул в Чикаго, като му пожелават успешен и плодотворен мандат.

ВАЛЕНТИН ДОНЧЕВ е роден на 29 септември 1960 година в град София. Завършил е 114 Английска езикова гимназия в родния си град през 1979 година, Университет за национално и световно стопанство в София – магистър по “Международни отношения” (1986), дипломатически курсове за специализация по европейска интеграция и международни организации в Хага – Холандия през 1992 и 2003 година и Бирмингам и Оксфорд – Великобритания през 1998 догодина. Говори английски, руски и френски.
Валентин Дончев започва трудовата си дейност през 1986 година като стажант-аташе в Министерството на външните работи, където работи и досега, като преди назначаването му за Генерален консул на Република България в Чикаго е пълномощен министър, началник отдел. Досега има три задгранични мандата – един в посолството на България в град Претория (1993-1996), където е първият български консул в Република Южна Африка, и два в Постоянното представителство на България към службата на ООН и други международни организации в Женева (1998-2001 и 2003-2007 година).
Женен е с две деца – момче на 5 години и момиче на 2 месеца..
Съпругата КРИСТИНА ДОНЧЕВА има магистърска степен по икономика и управление на индустрията от Университета за национално и световно стопанство в град София. В момента (септември 2009 година) е в отпуск по майчинство.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.