Home » Е-Списание

Нещастен пациент гълтал инструменти на небрежнен зъболекар (2 пъти!)

2009.07.20 Няма коментари
Spread the love

OrlandoВъзможно ли е зъболекар да изпусне инструмент в устата на пациент и той да го глътне? А това да се случи два пъти? Звучи невероятно, но се оказва, че е факт!

От Eurochicago.com се свързахме с редакцията на Orlando Sentinel, които разпространиха първи новината.

Те отговориха, че все още не са успели да открият зъболекаря, за да изложи своята гледна точка и могат да се ограничат само с информацията  дошла от съда на Ориндж Каунти. А там е подадено заявление срещу доктор Уесли Майърс от Winter Park (край Орландо, Флорида), за професионална небрежност, довела по-късно до смъртта на 90 годишен пациент.

Зъболекарят е обвинен, че два пъти е губил своите инструменти в устата на Чарлз Гаал Джуниър от Winter Springs, съответно през 2006 и 2007 г.

При първия случай от 4 октомври 2006 г.,  в гърлото на Чарлз зъболекарят изпуснал малка отвертка, с която развивал имплантираните му зъби. Все пак всичко се разминало без особени усложнения и два дни по-късно инструментът бил намерен с колоноскопия в дебелото черво и изваден чрез клизма.

При втория случай, половин година по-късно (1май 2007), Чарлз се обърнал към дентиста заради болки в устата. Зъболекарят този път изпуснал в гърлото на пациента си малко гаечно ключе заедно с част от импланта. За нещастие късметът им не проработил и ключето попаднало в дихателния тракт. По-късно то било открито в лявата част на белия дроб. Последвала операция за изваждането му. Частта от импланта, обаче не била открита. По думите на близките, които са подали съдебния иск  срещу зъболекаря, това е причината техният роднина да не може да си възвърне здравето, да претърпи сърдечен удар на 13 юни 2007 г. и да почине седмица след това.

Заради инцидента, Уесли Майърс вече е наказан от щатските власти с глоба от $ 17,000.

Вашият зъболекар разсеян ли е?

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.