Home » Авторски страници

ОТНОСНО ФЕСТИВАЛА “БЪЛГАРСКИ ДНИ В ЧИКАГО”

2009.07.31 Няма коментари
Spread the love

(Актуализация 20 юли 2009)

През 2004 година Българо-Американска Асоциация в Чикаго създаде продукт наречен “Фестивал – Български дни в Чикаго”. Фестивалът има две сесии: Пролетна (от 1 до 31 май) и Есенна (от 1 до 31 октомври). Сесиите се откриват със семинара “Актуални проблеми на българите в Чикаго”, който се провежда през първата неделя на месеците май и октомври. Мотото на сесиите е “НИЕ СМЕ НАЧАЛОТО НА ВАШИЯ УСПЕХ”. Целта на двете сесии на Фестивала е да мотивира и същевременно да съсредоточи проявите на нашите сънародници в определен подходящ период на време, т. е. да провокира създаването на “Български PR пазар в Чикаго”. Мотото на Фестивала е “БЪЛГАРСКОТО ПРИСЪСТВИЕ В ЧИКАГО – ПОСТОЯННО И АВТОРИТЕТНО”.
Днес шест години след създаването си Фестивалът е целогодишен, тъй като фестивалните прояви се разработват и предлагат ежедневно, а през май и октомври се представят на семинара “Актуални проблеми на българите в Чикаго”. Фактически семинарът “Актуални проблеми на българите в Чикаго” събира авторите на продукти и техните потенциални клиенти заедно на едно място по едно и също време. В Чикаго, благодарение на Фестивала, съществува становището, че тук “ВСЕКИ ДЕН Е БЪЛГАРСКИ ДЕН И ВСЕКИ ДЕН Е РАДОСТ ЗА МЕН”.
Участието във Фестивала може да бъде официално и неофициално. При официалното участие е необходимо да бъде представена “Заявка за участие” до Българо-Американска Асоциация на адрес [email protected] и заплати съответна такса. Официалното участие предоставя възможност за ползване на над двадесет фестивални “екстри”.
Организаторите на Фестивала препоръчват на своите сънародници от САЩ и България да планират своите изяви в Чикаго през месеците май и октомври.
Всеки Фестивал има главна актуална тема. Актуалната тема на Фестивала през 2009 година е посветена на “Двадесет години от петия период на българската имиграция в САЩ (1989-2009)”.
Темата на семинара “Актуални проблеми на българите в Чикаго” на 3 май 2009 година е “Приноси на българите за просперитета на Чикаго”, а темата на семинара “Актуални проблеми на българите в Чикаго” на 4 октомври 2009 година е “За състоянието на българската нация зад граница”.
На 4 октомври 2009 година ще се състои и “Тържествено честване на Двадесет години от Петия период на българската имиграция в САЩ”.
Патрон на майската сесия на Фестивала е бизнесменът от Чикаго Динко Динев. Съществува процедура по избор на Патрон на октомврийската сесия на Фестивала.
Информация за Фестивала “Български дни в Чикаго” е поместена в www.BAAChicago.com и www.baachicago.com/bdic/index.asp
Семинарите на Българо-Американска Асоциация се провеждат в залите за конференции на Pavilion Apartments, 5441 N. East River Road, Chicago, IL 60656, които са лимитирани за моментно присъствие на 36 обществено ангажирани (плюс 14 функционални) участника. Поради тази причина семинарите представляват срещи на значимите личности в Чикаго със своите сънародници в неофициално наречения Клуб “36+14”.
В Чикаго “Всеки ден е български ден и всеки ден е радост за мен”.
Начало на документа: 12 април 2009 File: Bdch-k

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.