Home » Авторски страници

Агасян и Гиндева гости на Българския Център за Културно Наследство

2009.06.23 Няма коментари
Spread the love

Хайгашот Агасян и Виолета Гиндева пристигнаха в църквата Света София в Чикаго на 13 декември около обяд. Много делови и забързани в краткото си пребиваване. Трябваше да посетят трите български училища и после да участват в коледното празненство организирано от Българо-Американския Център за Културно Наследство. Първите им думи бяха за чудесните и гостоприемни домакини, у които всеки един беше отседнал.
След това Виолета загрижено попита как се справяме с кризата.”На вас едва ли ви е по-леко в България” Бяха думите на отец Цонков и разговорът пое в делова и ведра посока.”Много пъти сам имал възможност да остана в Съединените Щати” сподели Хайгашот.”Имам роднини в различни градове тука, но не мога да се откъсна от България. Там се зареждам с енергия. Контактът ми с младите хора и най-вече с децата е истински извор. От там черпя творческата си енергия. Работата с детските градини е нещо което обожавам и всички деца до 5-6 клас са наистина чудесни. След тази възраст ги обсебват дискотеките за съжаление”.

И на тримата гости (с Виолета бе пристигнала и нейната красива дъщеря) им предстоеше напрегнат ден и вечер, за които повече ще прочетем през следващата седмица в българските книжни издания в Чикаго.

Автор: Анна Русева

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.