Home » Авторски страници

Българското генерално консулство във Франкфурт с нов адрес

2020.11.02 Няма коментари
Spread the love

Снимка: МВнР

От 2 ноември 2020 г. Генералното консулство на Р. България във Франкфурт на Майн в Германия, ще обслужва гражданите на нов адрес и при по-добри условия, съобщи пресцентърът на МВнР.

Помещенията на консулската служба имат голяма и просторна чакалня, което позволява да се спазва необходимата дистанция, свързана с противоепидемичните мерки срещу COVID-19.

Цялото техническо оборудване като уредите за снемане на биометрични данни, фотоапарати, четци и компютри е обновено, а за още по-голямо удобство на българските граждани броят на гишетата, които ще обслужват сънародниците ни, е увеличен на четири. Едно от тях е предназначено за заверки на документи, а на останалите три гишета ще се издават български лични документи и визи.

Новият адрес на Генералното консулство на Р. България във Франкфурт на Майн е Rheinstrasse 29, 60325 Frankfurt am Main. Сградата на генералното консулство не разполага с паркинг, но се намира центъра на града, в района Южен Вестенд и е в непосредствена близост до спирки на градския транспорт – метро и трамвай.

При необходимост от съдействие гражданите могат да се свържат с ГК – Франкфурт на тел.: +49 69 509 278 13 26, е-mail: [email protected], website: https://www.mfa.bg/embassies/germanyfrankfurt

От 2017 г. насам бяха открити нови посолства в Абу Даби и Рияд, както и нови консулства в Барселона и Тараклия, а консулската ни служба в Лондон бе разширена.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.