Home » Авторски страници

Covid-19 и във Видин. Как изглежда инфекциозно отделение на болница…

2020.04.02 Няма коментари
Spread the love

Гражданско движение “БОЕЦ” публикува на ФБ страницата си снимки от Инфекциозното отделение на Видинската болница. Ето какво пише по този повод лидерът на “БОЕЦ” Георги Георгиев:

Снимки: ГД “БОЕЦ”

“Картината е потресаваща. Днес Щабът обяви първият случай на заразен с коронавирус във Видин. Преди две седмици съобщиха, че заразените ще бъдат настанявани в това отделение. Във Видинската болница НЯМА НИТО ЕДИН инфекционист! Тогава “БОЕЦ” пуснахме видео как изглежда отделението отвън и зададохме няколко въпроса към управляващите, които нямат отговор и до днес. Вирусът обаче вече е при нас и положението е ужасяващо, както за пациентите, така и за медиците!

ПИТАХМЕ, как така за стадиончета в безлюдни села има десетки милиони, а за болници и заплати на лекари и сестри пари няма?

ПИТАХМЕ, как така за къщи за тъщи с басейни с минерална вода има стотици милиони, а в болниците няма топла вода?

ПИТАХМЕ, как така в цяла област Видин няма нито едно инфекциозно отделение, а в общинската болница са затворени няколко отделения, а в същото време във всички общини има офиси на ГЕРБ с щатни служители?

ПИТАХМЕ, как така инфекциозно отделение във Видин е санирано, боядисано и със сменена дограма отвън, а вътре е морга и не работи от над десет години? Как така за стиропор, за асфалт и бетон има милиони, а за здраве пари няма?

ПИТАХМЕ, как така за любимата на Борисов има къща в Барселона, а за болните българи има опикани дюшеци и кревати с ръждясали пружини?

ПИТАХМЕ, как така за мис Бикини има магазин на Шервиньо, а в село Майор Узуново, Видинско, СЕГА няма магазин за хляб дори и старците гладуват?

ПИТАХМЕ, как така за Домусчиев, за депутатите и управляващите има частни клиники, масови тестове и специални грижи, а за гражданите – крематориуми, като този на снимката, и карантина под заплаха от затвор. И не се лъжете, подобно е положението в 90% от болниците страната извън столицата.

СЕГА не питам вече, а заявявам, че ако мой близък бъде установен с коронавирус, НЯМА да изпълня карантината, НЯМА да позволя да бъде вкаран и убит в този концлагер, а ще го натоваря в колата и, ако трябва, на таран ще мина през КПП-тата им, но ще го закарам в същата частна клиника, или във ВМА, където се лекуват управляващите. Защото и гражданите имаме право на здраве, грижи и живот, а не само тези, на които плащаме заплатите, за да ни грабят и лъжат. Не ме съдете за думите, които ползвам. Истината в държавата на мафията е грозна, но това не я прави по-малко истина… ДЕСЕТ МИЛИАРДА ЩЕ ТЕГЛЯТ, а една тоалетна за болните няма?…

Поклон и респект към лекарите, сестрите, лаборантите, фармацевтите, аптекарите и търговските работници, които сега са на първа линия! Само за информация, едно от първите искания на сестрите, които протестират от над една година и управляващите ги нарекоха терористи е, за добри условия на работа, за да могат да се грижат пълноценно за пациентите си…

И на генерал Мутафчийски искам да кажа няколко думи:

ЕЛАТЕ във Видин, г-н генерал, лично ще Ви посрещна и разведа! И си облечете черната униформа, ще е подходяща! Едно е да ни „съобщавате” колко навременни били действията на правителството и „премиера Бойко Борисов” и какъв „голям дарител” е Пеевски, а друго е да видите с очите си в каква кочина са превърнали държавата ни! Едно е да четете статистика, а друго е да броите труповете лично. Едно е Ви задават въпроси “мисирките”, друго е да отговаряте пред гражданите. Елате, ще Ви разведа в болницата и из гробищата, даже второ напълнихме. Болницата е на умирачка, но гробището е препълнено и се „развива” стабилно! И прочете предложенията, които БОЕЦ Ви изпратихме още на 13.03, не е страшно. Чакам Ви.”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.