Home » Авторски страници, българи зад граница

За пръв път новини на български в албанския ТВ ефир

2019.02.02 Няма коментари
Spread the love

На 28 януари т.г. за първи път в албанския телевизионен ефир прозвучаха новини на български език, съобщи пресцентърът на МВнР. С това бе официално отбелязано започването на редовно половинчасово предаване, предназначено за българското национално малцинство в Албания.

Програмата на български език ще се излъчва ежедневно от 17.30 часа по Втора програма на националната телевизия. В първите предавания има само новини на български език. В най-скоро време тя ще бъде запълнена с видео материали за България. Целта е занапред да бъдат създавани и излъчвани повече материали за живота на българското малцинство в Албания.

Посолството на България в Тирана убеди ръководството на Албанската национална телевизия в програмата да бъде включен модул „Аз уча български“, който да помага на сънародниците ни в Албания да учат съвременен български език. Модулът е съвместна продукция на БНТ и Министерството на образованието и науката на България, се казва още в прессъобщението.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.