Home » Авторски страници

Босия – ден 27

2018.07.09 Няма коментари

Днес, на 27-ия ден от своята гладна стачка, Николай Колев – Босия беше отново на протест… Седнал на стол за инвалиди и подкрепян от група съмишленици, той беше отново близо до сградата на парламента, охраняван от полицаи в плътна, мълчалива редица.

Снимка: ГД “БОЕЦ”

Ето какво е написал в блога си Босия, преди да отиде на този протест:

“Днес отивам на протест. Кръвното ми е 109/61. Пулс-93. Тежа 77,9 кг. Днес ще мине мой познат лекар да ми измери кръвната захар. Ще ви я съобщя долълнително. По повод това, което пролича от думите на лицето Караянчева, мога да и кажа, че съветниците й са тъпи и неефективни. Моите приятели и тези, които сега са около мен, многократно ми предлагаха да спра гладната стачка, като я продължат те щафетно, но аз съм категоричен. Вероятно вече са започнали да правят психологически профили на хората около мен, но това няма да им помогне.ТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОБВИНЕНИ В ПОДСТРЕКАВАНЕ КЪМ САМОУБИЙСТВО, както се опитват да нагласят нещата.
Оставям да довърша след като се върна от протеста.
П.П. Допуснал съм грешка с 10 кг. по невнимание. Теглото ми е 67,9 кг… за което се извинявам.
Относно пържолите и кебапчетата, които ми приписват, искам да изкажа дълбока благодарност на Илияна Беновска, която ми ги дъвче старателно /защото има зъби/ и ми ги плюе в устата полуразложени, за да мога да ги усвоя максимално.
От утре няколко човека започват гладна стачка в моя подкрепа, но това няма да прекрати моята.”

Снимка: Иван Радичев

Видеозаписи на Божидар Бакалов от днешния протест на Босия:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Граждани на Варна се събраха на 5 юли в подкрепа на Николай Колев – Босия.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.