2024-03-29

4 thoughts on “Електронното гласуване. Не тестване как, а причини защо не може

  1. Голяма заблуда е да се мисли, че със смяна на политици нещо ще се промени.Четете Бивол!Най – пресният пример – мръсни разкрития относно купувача на ЧЕЗ.В държавата не действа политически механизми, а най – мафиотски,които не е възможно да бъдат прекъснати само политически.Поне не и само с вътрешни усилия в България.Трябва бързо преорганизиране на Европейското законодателство,което би позволило да се разследват мафиотски структури на територията на целия ЕС!

  2. Дистанционното гласуване се бави, защото държавата – правителството не разполага с такива специалисти, видими са нещастните опити при въвеждането на услугата за подаване на документи и други подобни изработени от външни програмисти-фирми! Месеци, че и години наред са пълни с бъгове и/или не могат да тръгнат въобще!

    В момента Прокопие, Костов и куклите им от няколкото извън парламентарни партии претендиращи да са десни, се надяваха, че ще съберат повече гласове по единично и че ще влязат в парламента, но не успяха! Всички те натискат за това дистанционно гласуване и точно те претендират, да имат в редиците си членове и симпатизанти IT СПЕЦИАЛИСТИ! А тези специалисти, както знаем лесно откриват бъгови или могат да манипулират една система, като тази за гласуването например..

    Та ЯВНО тези на власт ги е страх, че ако дадат друга опция за да ги избират, освен тази която контролират отдавна и по стари традиционни методи(всички знаем какви са), то може някой да ги измести, някой над който нямат власт! Все пак няма нито информация колко биха гласували електронно дистанционно от НЕГЛАСУВАЩИТЕ! Защото само те са тези, които могат да направят промяна в резултатите.

    Администарцията винаги по подразбиране гласува за който е на власт. Турците за тях си, комунистите за тях си, националистите за тях си, остават два вида гласове, онези на купените или медийно манипулираните чрез пропаганда и другите които не гласуват! Е точно тези дето не гласуват може да променят нещо… А колко от тях ще предпочетат да гласуват и то да речем за някой друг освен гореизброените, това е загадка! Определено това би могло да се случи с промяна по този начин, ако се въведе дистанционно електронно гласуване и българите в чужбина всички заедно се обединят около една нова и различна партия! Но това никога не ще се случи, имайки предвид, че сме орел, рак и щука.

    Шанс за леки трусове има ако примерно Славчо успее да излъже повечко хора, но това пък няма кой знае колко да има общо с електронното дистанционно гласуване, защото процента на зрителите му в чужбина е минимален, а другите в България си гласуват нормално в урни така или иначе.

    С две думи:
    Не е проблем, че не може да се гласува електронно дистанционно,
    а е проблем, ЧЕ НЯМА ЗА КОГО ДА СЕ ГЛАСУВА!

    За онези, които си мислят, че българите в чужбина можем да бъдем фактор, нека погледнат примерно на последните избори – има ли разлика от избора за партии в чужбина спрямо този от гласувалите в България! НЕ естествено, ние сме пропорционално разселили се по света и в общи линии дето се казва има от всички!

    ОБАЧЕ има едни 800 000 български граждани в една съседна нам държава, които при един такъв вот може и да успеят „самостоятелно“ да гласуват всичките! Ей тогава, тоя вот с електронно дистанционно гласуване може да доведе до най-големия преврат в държавата! Затова хем искаме, но нека знаем и какви може да са последствията!

    За пример – Гърция не прави изборни секции в чужбина и няма опция за гласуване извън страната, никой обаче не прави проблем за това, а напротив, хората над 4-5 милиона гърци в чужбина продължават да си живеят и ако желаят да гласуват се завръщат на този ден в родината си.

    Замислете се, дали проблемът е, че не можем, или че няма за кого! Не е ли време да започнем заедно всички да се замислим и започнем заедно да вървим към едни избори на които ДА ИМА ЗА КОГО ДА СЕ ГЛАСУВА! След като българите в чужбина сме толкова много и толкова „много“ милее за Родината си, защо не вземем да измислим алтернатива, да направим движение, партия,

  3. Не знам защо се бавят, като това явно ще улесни както купувачите така и продавачите на гласове. А и ще се вдигне процента гласували, съответно и този на ГЕРБ. И вече няма да са им нужни разни патерици, за да си правят правителство, а самички ще могат. Не виждам логика защо не се случва, сега и веднага.

  4. Изключително лошо впечатление прави Ивелина … от ЦИК, която НЕ е компютърен специалист, а коментира детайли, които са от тази област.
    Чувство за мярка трябва да има всеки и да се придържа в границите на познанията и уменията си!
    Бих искала да стигне до нея мнението ми!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *