Home » Авторски страници

Укривал се… в Приемната на МВР

2018.01.17 Няма коментари
Spread the love

Известният правозащитник и полизатворник от времето на комунизма проф. Янко Янков е бил арестуван вчера в Първо РПУ в София и държан, закопчан с белезници няколко часа, с нелепи основания за това.

Ето какво написа вчера за този инцидент самият проф. Янков:

“Днес, 16 януари, в 11 часа и 27 мин., докато бях в приемния офис на Министерството на вътрешните работи, за да регистрирам текста, който съм публикувал до Министъра в двата ми сайта, влязоха в приемната трима полицаи от Първо РУ и ме арестуваха, тъй като съм издирван от месец май (вече 9 девет месеца),

но съм се укривал и едва сега са ме открили, че се укривам в Приемната на МВР, където всяка седмица през тези месеци съм ходел поне три пъти, за да регистрирам поредните си текстове.

Отведоха ме в Първо РУ, където в 11 часа и 50 минути ме заковаха с белезници за една пейка, така че да не мога да мърдам, и ме държаха така до 14 часа и 47 мин., когато ме освободиха.

Казаха ми, че ме освобождават, тъй като ВЕЧЕ било отпаднало основанието за издирването ми и за арестуването ми.

Не ми казаха защо съм издирван, тъй като не знаели и нямали документация за това.

Знаели само, че до преди три часа е имало основание за издирване и арестуване, но току-що вече нямало основание за издираване и арестуване, и не знаели какво е основанието.”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.