Home » Авторски страници

Вихрен Михайлов: Седем години гражданите на София са таксувани незаконосъобразно

2017.11.20 Няма коментари
Spread the love

Вихрен Михайлов. Снимка: Скрийншот от видео на Ивайло Зартов

Днес сутринта българско време известният правозащитник Вихрен Михайлов се яви в Административен съд – София град, като страна в открито съдебно заседание, по дело № 3358/2017, второ отделение, 48 състав на АССГ. В делото г-н Михайлов е страна срещу СДВР, Столична община и Центъра за градска мобилност в София, които системно злоупотребяват с власт над ползвателите на обществения транспорт в града.

Казусът е уникален. Един човек води съдебно дело с цел урегулирането и поставянето им на законова основа, на взаимоотношенията между Община, Полиция и частно търговско дружество. 

Чрез това дело правозащитникът иска да получи отговори на някои наистина смущаващи въпроса: 

– Въз основа на какъв нормативен акт полицията съдейства на контрольорите в градския транспорт, които са служители на частно търговско дружество? 

– По какъв начин кметът на София – Йорданка Фандъкова е делегирала права на Центъра за градска мобилност?

– Столична Община предоставя една единствена наредба за превоз на пътници, която обаче е отхвърлена на три пъти от българския съд, което я прави незаконна. Съответно, цените на билетите за градски транспорт също са незаконни. Получава се парадоксална ситуация: Незаконните контрольори на частната фирма “ЦГМ” ЕООД, незаконно изискват от българските граждани да им покажат билет на цена от 1,60 лв. При справедлив отказ, незаконните контрольори се обръщат за съдействие към полицията и служителите на СДВР вземат личната карта на отказалия да се подчини на беззаконието гражданин и препредават личните му данни на контрольорите, за да му съставят акт…  На какво основание полицаите, които са на издръжка на българските данъкоплатци, помагат на служители на частната фирма “ЦГМ” ЕООД, остава загадка. И още, с какво право полицаите съобщават личните данни на гражданина от неговата лична карта на служителите на частната фирма?

“Седем години гражданите на София са таксувани незаконосъобразно – казва Вихрен Михайлов. – И това е злоупотреба с власт.” 

Делото на Вихрен Михайлов срещу СДВР, Столична Община и “ЦДГ” ЕООД ще продължи на 4.12.2017 г., от 11 ч. местно време, в Администратиния съд – София град. Дали хаосът, анархията и беззаконието ще продължат, ще разберем на 4-ти декември.

Още по темата – във видеозаписа по-долу.

.

Ивайло Зартов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.