2024-04-19

3 thoughts on “Пари + лицемерие = пари ‘

  1. За това, как са се защитили на концерта в Лас Вегас (глупост, повтаряна до втръсване като „аргумент“ срещу притежаването на оръжия) – концертът е публично място, където полицията следва да защитава хората.
    Оръжията са не само за защита на дома, семейството, личната собственост, но и притежанието му да гарантира независимост от властта и структурите й в случай, че те нарушат правата и свободите на американците. Основателите на САЩ са предвидили случая, когато суверенът с оръжие в ръка се противопостави на евентуална тирания. Дано не се налага. Но по-скоро средите, свързани с властта предпочитат да имат беззащитно и невъоръжено население и работят в тази посока.

  2. Есента настъпи. Идват американските празници – Хелоуин, Денят на благодарението, Коледа. Всеки американски бизнес се готви за голямата годишна печалба. Настъпва сезона на Великото американско пазаруване или е време за принасяне на жерви на Златният американски телец.
    Ще се замогнат продавачите на бонбони, сладкиши и всякакви видове високо калорични храни, което ще доведе и до замогване на здравните мрежи от наплив на диабетици, болни с гастрити, панкреатити, сърдечни кризи и мозъчни удари. Ще потриват доволно ръце продавачите на най-различни видове украси. Ресторантите ще се пукат по шевовете. Всичко що става за подарък (а това са най-вече скъпите и ненужни боклуци) ще се продава в огромни количества и на увеличени цени.
    При този празник на преяждането и безогледното потребление, няма как и продавачите на оръжие да не учавстват във всеобщото забавление.
    Чудя се дали някой е правил статистика за това в кой сезон се случват най-много масови стрелби. Бас държа, че това е началото на есента. Просто бизнес – нищо лично.

  3. 50 год. съм в САЩ. Бях войник в България и съм `ветеран` от Виетнам и нямам оръжие. Това им е здравото мислене чак действа на новодошлите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *