Home » Авторски страници, българи зад граница

Радост Даскалова: Кратки новини

2017.04.29 Няма коментари
Spread the love
Александър ван дер Белен. Снимка:

Александър ван дер Белен

Австрийският президент Александър ван дер Белен е предложил женското население да носи хиджаби, в подкрепа на мюсюлманките. Нямам никакво намерение да се забраждам и да подкрепям някого – щом са дошли по нашите земи, да се съобразяват с нашите норми.

Марин льо Пен в Амиен. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Марин льо Пен в Амиен. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В сряда, на бял микробус, льо Пен се изтърси в Амиен, където работниците във фабрика на “Уърлпул” стачкуваха, за да протестират срещу планове заводът да се затвори, а производството да се премести в Полша. Тя подкрепи работниците, докато Макрон още празнува победата си в първия тур на изборите. Наблюденията ми са, че когато гласуват „червени вратове“ срещу „бели якички“ – винаги печелят първите, понеже са повече.

Снимка: БНТ

Сблъсъци в македонския парламент. Снимка: БНТ

В македонския парламент са се произнасяли речи на албански и се е пял албанския химн. Макетата не понесли такава гавра, са нахлули в парламента и са набили справедливо предателите. Могерини е преветствала този македоно-албански парламент, но ми се струва, че се повтаря Косово и бомбардировките с обеднен уран.

C-bM2MmXoAA36qn

В четвъртък, брадат, мургав индивид, гледаш нагло от снимките във вестниците, се е опитал да се вмъкне в Уестминстър, с ловджийски ножове. При последвала полицейска акция за задържане на терористи, жена на 20 години е тежко ранена в Уилсден-Лондон, а още четирима са задържани по подозрения в тероризъм. Цялата работа със залавянето на терористи на терен ми прилича на пощене на юрган, пълен с въшки. Докато опощиш единия ъгъл, на другия вече са се излюпили стотина млади и жадни за кръв инсекта.

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер. Снимка: novini.london

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер. Снимка: Novini.london

Делегация от ЕС – Юнкер и компания, са гостували на Даунинг стрийт 10. Представили са на британското правителство сметка от 50 милиарда за излизането на Британия от ЕС. Не се казва как са протекли разговорите около тази сметка, но делегацията е излязла от Даунинг стрийт 10 с каменни физиономии, объркали са си местата по колите и са отпрашили, видимо обидени. Предполагам, че не им се е отворил парашутът, но така им се пада, като се занимават с просия, уж коскоджа ми ти европейски лидери.

 

Радост Даскалова,

Великобритания

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.