Home » българи зад граница, Избрано

Българско хоро за пети път в центъра на Брюксел

2017.04.23 Няма коментари
Spread the love

За пети пореден път българско хоро ще се извие на централния брюкселски площад Grand Place. Стартът е в 14 ч. местно време.

851579

Голямото хоро е част от 11-ото издание на тазгодишния Balkan Trafik Festival 2017 г. Специални гости на фестивала са танцьорите от ансамбъл „Златна Тракия“ от Хасково и Народният оркестър на община Хасково, който бе възстановен само преди няколко седмици.

Тази година организатор на събитието е българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. Тя продължава традицията, започната от Кристалина Георгиева, бивш зам.-председател на Европейската комисия (2014 – 2016 г.). Преди няколко дни председателят на Европейския парламент Антонио Таяни официално стана патрон на Българското хоро.

Целта на Голямото хоро е да покаже културното богатство на България пред жителите и гостите на голям и космополитен град като Брюксел. /”Сега”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.