Home » Авторски страници

Виталий Булгаров създаде робот с пилот на борда

2017.02.05 Няма коментари
Spread the love

Дизайнерът на корейската компания Hankook Mirae Виталий Булгаров представи наскоро много интересно изобретение, информира изданието Еngadget.com. Булгаров е публикувал на стената си във Фейсбук видеоклипове, в които се вижда как робот с пилот на борда прави първите си стъпки.

Hankook Mirae/Vitaly Bulgarov

Снимка: Hankook Mirae/Vitaly Bulgarov

Булгаров е завършил Технически университет в Молдова. Живял е в Лас Вегас, Невада. Работил е като дизайнер за филмовата индустрия за Dreamworks, Blizzard Entertainment, LucasFilm’s Industrial Light&Magic, Paramount Pictures, MGM, Skydance Productions и др. Работил е и като концептуален и индустриален дизайнер за Panasonic, Intel’s New Devices Group, Google’s Boston Dynamics, Oakley, Intuitive Surgical и др.

Професионалната му биография е впечатляваща, въпреки възрастта му – Булгаров е още доста млад. Ако се съди по фамилията му и по това откъде идва, Р. Молдова (където има българска историческа диаспора), възможно е Виталий да има и български корени.

Виталий Булгаров

Виталий Булгаров

Машината на Булгаров е висока 13 фута (към 4 метра) и тежи 1.3 тона. Създадена е за работа в екстремни условия, където хората не могат да отидат незащитени. Роботът няма да бъде в състояние да отиде на спасителни мисии в скоро време, но и дотук изобретението на Булгаров е повече от впечатляващо.

Снимка: Vitaly Bulgarov

Снимка: Vitaly Bulgarov

Виталий Вулгаров казва, че краткосрочна цел на компанията, чийто дизайнер е в момента, е да разработи роботизирана платформа с индустриални приложения. Нужна е още работа във връзка с колесната база и източника на енергия на изобретението му, за да може машината да преминава и през необработени терени.

Можете да видите първите стъпки на робота на Булгаров тук.

А тук се вижда как Булгаров управлява създадения от него робот.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.